Τελευταία Νέα
Διεθνή

H GM θα «τεστάρει» αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 2018

H GM θα «τεστάρει» αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 2018
Η GM και η Cruise Automation θα ξεκινήσουν δοκιμές στο Μανχάταν με έναν μηχανικό στο κάθισμα του οδηγού, για να παρακολουθήσουν την απόδοση του οχήματος και ένα δεύτερο άτομο στο κάθισμα του συνοδηγού
Η General Motors σχεδιάζει να δοκιμάσει οχήματα με πλήρης αυτονομία στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 2018, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo.
Η προγραμματισμένη δοκιμή από την GM και το τμήμα της αυτοοδηγούμενων οχημάτων, Cruise Automation, θα είναι η πρώτη για ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 στην πολιτεία, δήλωσε ο Cuomo σε ανακοίνωσή του.
Ένα όχημα επιπέδου 3, χρειάζεται ακόμη ένα τιμόνι και έναν οδηγό που μπορεί να αναλάβει δράση, εάν το αυτοκίνητο αντιμετωπίσει πρόβλημα, ενώ το επίπεδο 4 υπόσχεται οδήγηση χωρίς οδηγό σε αποκλειστικές λωρίδες.
Ένα όχημα επιπέδου 5 μπορεί να πλοηγηθεί σε δρόμους χωρίς την ύπαρξη οδηγού και στην πιο προχωρημένη του μορφή, δεν θα έχει ούτε τιμόνι ούτε φρένα.
Η GM και η Cruise Automation θα ξεκινήσουν δοκιμές στο Μανχάταν με έναν μηχανικό στο κάθισμα του οδηγού, για να παρακολουθήσουν την απόδοση του οχήματος και ένα δεύτερο άτομο στο κάθισμα του συνοδηγού, αναφέρει η δήλωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης