Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η IBM θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία «blockchain» για να στηρίξει τις επιχειρήσεις των υποανάπτυκτων χωρών

tags :
Η IBM θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία «blockchain» για να στηρίξει τις επιχειρήσεις των υποανάπτυκτων χωρών
Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί με τη συνεργασία των startups Stellar.org και KlickEx Group
Μία εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως και μία εκ των πρώτων που προχώρησαν στη μαζική παραγωγή ηλεκτρονικών υπολογιστών, η IBM, αγνοεί τις δυσοίωνες προβλέψεις και προχωρά σε επένδυση στην καινοτόμα τεχνολογία «blockchain», σε μία προσπάθεια να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους αγρότες των υποανάπτυκτων χωρών να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο εμπόριο.
Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί με τη συνεργασία των startups Stellar.org και KlickEx Group.
Οι επιχειρήσεις θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της IBM για τη διεκπεραίωση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πέρα ​​από τα σύνορα και το τοπικό νόμισμα, μια διαδικασία που συχνά είναι απαγορευτικά αργή και δαπανηρή για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ειδικά όταν βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες περιοχές με υποδεέστερες τραπεζικές υποδομές, όπως η Σαμόα και τα Φίτζι.
«Για παράδειγμα, στο μέλλον, το νέο δίκτυο της IBM θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε έναν αγρότη στη Σαμόα να συνάψει εμπορική σύμβαση με έναν αγοραστή στην Ινδονησία», ανέφερε η IBM σε ανακοίνωσή της.
Το blockchain, το οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη διαπραγμάτευση του bitcoin και λοιπών ψηφιακών νομισμάτων, λειτουργεί ως ένα ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας συναλλαγών και τήρησης αρχείων, που επιτρέπει σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να παρακολουθούν τις πληροφορίες μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, χωρίς την ανάγκη επιτήρησης από τρίτους.
Η χρήση του blockchain μπορεί να αντικαταστήσει τις δαπανηρές διαδικασίες για την εξασφάλιση ασφαλών συναλλαγών.
Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό πως η Commerzbank, η Bank of Montreal, η Erste Group Bank και η CaixaBank, προσχώρησαν στην πρωτοβουλία της UBS και της IBM, που αποσκοπεί στην δημιουργία τεχνολογίας blockchain, για την χρηματοδότηση εμπορικών συναλλαγών.
Η πλατφόρμα «Batavia» θα βοηθήσει τις τράπεζες και τους πελάτες τους, να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών, η οποία παραμένει ακόμα χειροκίνητη και απαιτεί πολλά έγγραφα, σύμφωνα με τις τράπεζες.
Στον τομέα του εμπορίου, οι τράπεζες παρέχουν χρηματοδότηση και άλλες υπηρεσίες σε εισαγωγείς και εξαγωγείς για να διευκολύνουν το εμπόριο.
Μεταξύ άλλων, η Batavia θα επιτρέψει στα συμβαλλόμενα μέρη να παρακολουθούν μία συναλλαγή, από τη στιγμή που μία παραγγελία φεύγει από ένα λιμάνι, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.
Επίσης, να σημειωθεί ότι η IBM συνεργάζεται επίσης με την Nestle, την Unilever, την Wal-Mart και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και λιανικής, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την παρακολούθηση των αλυσίδων τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης