Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Hackers» κατάφεραν το 2013 να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα της Microsoft!

tags :
«Hackers» κατάφεραν το 2013 να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα της Microsoft!
Κανένας πλέον δεν είναι «ασφαλής»...
Η ισχύς των «hackers» στη νέα ψηφιακή εποχή είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι κυβερνο-επιθέσεις θα έπλητταν ακόμη και τη Microsoft, την παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία λογισμικού.
Αυτό σημαίνει πως πλέον κανένας δεν είναι «ασφαλής»...
Όπως αποκάλυψαν στο Reuters πέντε πρώην εργαζόμενοι της κολοσσιαίας εταιρείας του Bill Gates, οι επιτήδειοι κατάφεραν το 2013 να «μολύνουν» τους υπολογιστές της Microsoft και να έχουν εν τέλει πρόσβαση σε πολύ σημαντικές πληροφορίες, όπως η βάση δεδομένων για τα χαρακτηριστικά του λογισμικού των «Windows».
Βέβαια, μέχρι πρότινος, η Microsoft δεν έχει δημοσιοποιήσει το γεγονός.
Αυτό που φοβάται η εταιρεία είναι ότι οι «εισβολείς» πλέον έχουν νέα «εργαλεία» για τις κυβερνοεπιθέσεις, καθώς γνωρίζουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των «Windows».
Σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως το 2015, «hackers» παραβίασαν τα προσωπικά δεδομένα της Mozilla, της εταιρείας που αναπτύσσει το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο «Mozilla Firefox».
Η είδηση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η Equifax παραδέχθηκε δύο κυβερνο-επιθέσεις-«μαμούθ», με την πρώτη να οδηγεί στη διαρροή προσωπικών στοιχείων για 145 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Επίσης, να υπενθυμιστεί ότι μέσα στο 2017 έχουν λάβει χώρα δύο μαζικές κυβερνο-επιθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το κακόβουλο λογισμικό «WannaCry» και «WannaCry 2».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης