Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να προσελκύουν εργαζόμενους

Harker (Fed): Οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να προσελκύουν εργαζόμενους
Σε εθνικό επίπεδο υπάρχει λίγη χαλάρωση στην αγορά εργασίας, αν και είναι άνιση σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια
Tο σημερινό χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό σημαίνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) πρέπει να προσπαθήσει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς, δήλωσε σήμερα (17/10/2017) ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
«Δεδομένου ότι η ανάπτυξη είναι θεμελιωδώς αύξηση της παραγωγικότητας συν αύξηση του εργατικού δυναμικού, υπάρχει ένα πραγματικό κίνητρο για να βγάλουμε από το περιθώριο κάθε τελευταίο άτομο που ενδεχομένως να μπορούμε», αναφέρει ο Harker σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για μια διάσκεψη στο Scranton της Πενσυλβανίας.
Ο Harker επικαλέστηκε μια έρευνα από το προσωπικό του που προβλέπει ότι το τρέχον ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού της τάξεως περίπου του 63% είναι πιθανό να μειωθεί κατά μερικά δέκατα της εκατοστιαίας μονάδας τα επόμενα χρόνια.
Ο Harker δεν αναφέρθηκε άμεσα στη νομισματική πολιτική στην ομιλία του, αλλά δήλωσε ότι σε εθνικό επίπεδο υπάρχει λίγη χαλάρωση στην αγορά εργασίας, αν και είναι άνιση σε ολόκληρη τη χώρα.
«Άλλα στοιχεία - για παράδειγμα, οι ανοικτές θέσεις εργασίας και οι παραιτήσεις - δείχνουν επίσης μια αρκετά σφιχτή αγορά», δήλωσε ο Harker.
Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι εξακολουθεί να αναμένει μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017 και άλλες τρεις το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης