Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η UBS ρωτά τους εργαζόμενούς της που προτιμούν να μετακινηθούν μετά το Brexit

tags :
Η UBS ρωτά τους εργαζόμενούς της που προτιμούν να μετακινηθούν μετά το Brexit
Ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Andrea Orcel είπε σε μια διάσκεψη τον Σεπτέμβριο ότι η προτίμηση του προσωπικού θα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που θα λάβει υπόψη η UBS
Η ελβετική τράπεζα UBS ζήτησε από το προσωπικό που προτιμά να μετακομίσει στο Άμστερνταμ, τη Μαδρίτη ή τη Φρανκφούρτη, μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ερωτηματολόγιο που έστειλε στους επενδυτικούς της τραπεζίτες την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.
Οι επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών χρειάζονται μία θυγατρική σε μία χώρα της ΕΕ, για να προσφέρουν υπηρεσίες σε όλο το μπλοκ, πράγμα που σημαίνει ότι μερικοί σκοπεύουν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας εκτός Βρετανίας εάν χάσει την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.
Η ελβετική τράπεζα είπε τον Ιούλιο του 2017, ότι εξετάζει αν θα μετακινήσει κάποιες θέσεις εργασίας στο Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, τη Μαδρίτη ή το Άμστερνταμ
Η τράπεζα έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστεί να μετακινήσει περίπου 1.000 ανθρώπους από το Λονδίνο στην ΕΕ, για να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα «διαβατηρίου» να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο το μπλοκ, κάτι που θα ισοδυναμεί με περίπου το ένα τέταρτο από τους 5.500 εργαζόμενους.
Στην εθελοντικό ερωτηματολόγιο του προσωπικού που στάλθηκε την Τρίτη, οι ερωτήσεις που τέθηκαν περιελάμβαναν: "δηλώστε την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη σας επιλογή μεταξύ του Άμστερνταμ, της Μαδρίτης και της Φρανκφούρτης όπου προτιμάτε να μετακομίσετε μετά από την Brexit".
Ενώ οι περισσότερες από τις τράπεζες της Wall Street έχουν πλέον επιλέξει πού να εγκαταστήσουν την έδρα τους στην ΕΕ, η UBS είναι μεταξύ των τελευταίων από τις μεγάλες τράπεζες που δεν έχουν αποφασίσει.
Ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Andrea Orcel είπε σε μια διάσκεψη τον Σεπτέμβριο ότι η προτίμηση του προσωπικού θα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που θα λάβει υπόψη η UBS.
Είπε πως η UBS θα πρέπει να είναι σε θέση να μειώσει την φθορά των εργαζομένων και το κόστος πρόσληψης και κατάρτισης και να κρατήσει το προσωπικό πιο ευτυχισμένο.
"Τα βασικά ζητήματα θα είναι αυτά της κατοικίας και των σχολείων ", είπε.
"Αυτά θα είναι πρόκληση για οποιαδήποτε τοποθεσία", είπε.
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στον κόσμο έχει επίσης δημιουργήσει μία τράπεζα στη Φρανκφούρτη για να εδραιώσει τις περισσότερες από τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης