Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό - Θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ

tags :
Fed: Δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό - Θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ
Η αγορά εργασίας παρέμεινε «σφιχτή» στις περισσότερες περιοχές
Ο στόχος του 2% για την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στην αμερικανική οικονομία δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι αξιωματούχοι της Νομισματικής Επιτροπής (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed), κατά τη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2017, οπότε και αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια στο εύρος 1%-1,25%.
«Το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων υποστηρίζει την περαιτέρω -μέτρια- οικονομική ανάπτυξη, την περαιτέρω ενίσχυση των συνθηκών της αγοράς εργασίας και τη σταδιακή επίτευξη του πληθωρισμού σε 2%, μεσοπρόθεσμα», αναφέρεται.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα 17 Οκτωβρίου 2017, οι αξιωματούχοι της Fed παρέμειναν θετικοί όσον αφορά τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αν και οι εκθέσεις τους για την πρόσφατη δραστηριότητα ποικίλλουν μεταξύ τομέων και περιφερειών.
Ορισμένοι σημείωσαν τις οικονομικές δυσκολίες και τις διαταραχές σε περιοχές που επλήγησαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς τυφώνες, χωρίς όμως να αναμένουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
Η αγορά εργασίας παρέμεινε «σφιχτή» στις περισσότερες περιοχές, με τους εργοδότες να προσφέρουν κατάρτιση ή άλλα κίνητρα σε δυνητικούς εργαζόμενους, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης έλλειψης εργαζομένων για ένα ευρύ φάσμα θέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης