Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας ζητά ο πρόεδρος της Ιταλίας

Reuters: Τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας ζητά ο πρόεδρος της Ιταλίας
Όλα τα μέρη πρέπει να σέβονται τους δικούς τους ρόλους, ανέφερε πηγή από το γραφείο του προέδρου της Ιταλίας
Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας πρέπει να διαφυλαχθεί, δήλωσε σήμερα (17/10/2017) στο «Reuters» πηγή από το γραφείο του προέδρου της Ιταλίας, αφού το κυβερνών κόμμα της χώρας επέκρινε τον κυβερνήτη της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας του.
«Οι θέσεις σχετικά με την Τράπεζα της Ιταλίας πρέπει να εμπνέονται από τα αποκλειστικά κριτήρια της διαφύλαξης της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας του θεσμικού οργάνου», ανέφερε η πηγή, καλώντας όλα τα μέρη να «σέβονται τους δικούς τους ρόλους».
Τα σχόλια ήρθαν λίγο αφότου το κεντροαριστερό κόμμα παρουσίασε στο ιταλικό κοινοβουλίου μια πρόταση ψηφίσματος, υποστηρίζοντας πως η ελλιπής εποπτεία της κεντρικής τράπεζας συνέβαλε στην κρίση και την κατάρρευση ιταλικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια και ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει έναν διοικητή «που θα είναι ο πιο κατάλληλος για να εγγυηθεί την επιστροφή της εμπιστοσύνης προς την κεντρική τράπεζα».
Από την πλευρά τους, πηγές της κεντρικής τράπεζας δήλωσαν στο «Reuters» ότι η Τράπεζα της Ιταλίας ενέργησε με στόχο την προστασία των αποταμιεύσεων του λαού και τον περιορισμό των ζημιών από τις τραπεζικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση.
«Σε αυτά τα χρόνια που χαρακτηρίστηκαν από τη χειρότερη οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας (η κεντρική τράπεζα) υπερασπίστηκε τις αποταμιεύσεις του έθνους και περιόρισε τις ζημίες», ανέφερε μία από τις πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης