Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζήστε το «American Dream» στη... Δανία ή τον Καναδά – Είναι πιο πιθανό από ότι στις ΗΠΑ...

tags :
Ζήστε το «American Dream» στη... Δανία ή τον Καναδά – Είναι πιο πιθανό από ότι στις ΗΠΑ...
«American Dream», μία αξία που βασιζόταν στην πλήρη εφαρμογή της αξιοκρατίας...
«American Dream»!
Μία αξία που βασιζόταν στην πλήρη εφαρμογή της αξιοκρατίας, κάτι που έδινε την ευκαιρία σε οποιονδήποτε εργαζόταν σκληρά και κόπιαζε να αποκτήσει πολλά πλούτη, απολαμβάνοντας ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο.
Ωστόσο, ίσως το «American Dream» είναι πλέον ένας μύθος, καθώς οι Η.Π.Α. δεν έχουν τη δυναμική που είχαν κάποτε.
Υπάρχουν όμως κράτη που έχουν πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο σε ό,τι αφορά στην οικονομία και -κυρίως- την κοινωνία, με αποτέλεσμα να αποτελούν τις χώρες-πρότυπα για να ζήσει κάποιος το Όνειρο!
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum, WEF), ορισμένες εκ των χωρών αυτών είναι οι σκανδιναβικές, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, αλλά και ο Καναδάς!
Στα εν λόγω κράτη διαπιστώνεται μάι ευκολία στο να μεταπηδήσει κάποιος σε υψηλότερες εισοδηματικές κλίμακες, τη στιγμή που η εισοδηματική και κοινωνική ανισότητα είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τις Η.Π.Α..
Το WEF ξεχωρίζει όμως τη Δανία!



Παρόμοια έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) του St. Louis, μέσα στο 2017, διαπίστωνε πως η πιο κατάλληλη χώρα για να ζήσει κάποιος το «Αμερικανικό Όνειρο» είναι ο Καναδάς!
Η μεθοδολογία είναι απλή:
Ποιο ποσοστό των παιδιών που γεννήθηκε στα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα (στο κατώτατο 20%) κατάφερε να ανέβει στα ανώτερα (στο ανώτερο 20%);
Με βάση λοιπόν τους υπολογισμούς της αμερικανικής Τράπεζας και τις τρέχουσες συνθήκες στις δύο χώρες, προκύπτει ότι η πιθανότητα να ζήσει κάποιος φτωχότερος το «American Dream» είναι 7,5% στις Η.Π.Α., ενώ στον Καναδά το ποσοστό φτάνει στο 13,5%!
Η πιθανότητα για δύο έτερες χώρες της έρευνας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας, ήταν επίσης υψηλότερη από των Η.Π.Α., στο 9% και 11,7% αντίστοιχα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης