Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η UBS «βλέπει» πιθανότητα 20% για πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο

tags :
Η UBS «βλέπει» πιθανότητα 20% για πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο
Η Πιονκγιάνγκ δήλωσε έτοιμη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, εφόσον πράξει το ίδιο και η Ουάσινγκτον
Στο 20% τοποθετούν την πιθανότητα ενός πολέμου στην κορεατική χερσόνησο οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS, τη στιγμή που έχει κοπάσει -αλλά όχι εξαλειφθεί- η γεωπολιτκή αβεβαιότητα από την ένταση μεταγύ Βόρειας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών.
Νωρίτερα σήμερα, η Πιονκγιάνγκ δήλωσε έτοιμη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, εφόσον πράξει το ίδιο και η Ουάσινγκτον.
«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας υποστηρίζει πάγια την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και τις προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση όλου του κόσμου, αλλά όσο οι Η.Π.Α., οι οποίες μόνιμα απειλούν και εκβιάζουν τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας με τα πυρηνικά τους όπλα, απορρίπτουν την N.B.T. (τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων), η Λ.Δ.Κ. δεν είναι σε θέση να ενταχθεί στη συνθήκη αυτή», τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Β. Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη Kim In Ryong, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Αφοπλισμού της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε..
«Η κατοχή πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων είναι ένα δικαιολογημένο μέτρο αυτοάμυνας, διότι καμιά χώρα του κόσμου δεν έχει εκτεθεί σε μια τόσο ακραία και άμεση απειλή από πλευράς των Η.Π.Α. για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος, ο οποίος υποστήριξε πως η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεσπάσει ένας πόλεμος στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα.
Σήμερα έγινε γνωστό πως η Βόρεια Κορέα μετέφερε 30 πυραύλους Scud από το Hwangju, νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στο Nampo, στην ακτή του Κόλπου της Κορέας, απέναντι από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης