Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Mail: Ο Trump δηλώνει στον Τσίπρα, ότι οι ξένοι ηγέτες δεν ήθελαν να κερδίσει.... το 2015

Daily Mail: Ο Trump δηλώνει στον Τσίπρα, ότι οι ξένοι ηγέτες δεν ήθελαν να κερδίσει.... το 2015
Ο Τσίπρας είπε στις παρατηρήσεις του ότι η φιλία μεταξύ των χωρών είναι «πολύ ισχυρή» και βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 ανέφερε ότι οι ξένοι ηγέτες δεν ήθελαν να κερδίσει ο Αλέξης Τσίπρας τις εκλογές το 2015, επειδή γνώριζαν ότι δεν θα ευνοούσε τις επιχειρήσεις....
Την δήλωση αυτή έκανε ο Trump στην κοινή συνέντευξη τύπου που είχε στο Λευκό Οίκο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το σχόλιο ήρθε μετά από ερώτηση στο Λευκό Οίκο σχετικά με μία δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε το 2016 για την υποψηφιότητα του Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Οι ιδέες που αντιπροσωπεύει, η έκκληση που φτάνει και η απειλή να γίνει καν πρόεδρος - ελπίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κακό», είχε δηλώσει ο Τσίπρας το 2016.
Ο Τσίπρας είπε σύμφωνα με τον μεταφραστή του Λευκού Οίκου:
«Οι ΗΠΑ είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη και η ικανότητά τους να παρεμβαίνουν για το καλό είναι πολύ, πολύ σημαντική».
Η συνάντησή του με το Trump σήμερα ήταν «παραγωγική», πρόσθεσε ο Έλληνας ηγέτης.
«Δεν αισθάνθηκα απειλή ανά πάσα στιγμή.
Είδα ότι εδώ υπήρχε μια πολύ καλή προοπτική, για να μην αφήσουμε τίποτα χωρίς λύση, ίσως να χρειαστεί να βρούμε το κοινό έδαφος».
Ο Trump συμφώνησε και κούνησε το κεφάλι του, καθώς ο ομόλογός του εξέφρασε τους σημαντικούς παραδοσιακούς, ιστορικούς και κοινούς στόχους των χωρών.
«Η αξία της δημοκρατίας και της ελευθερίας γεννήθηκε στην Ελλάδα», είπε, και η αμερικανική κουλτούρα ασκεί την παράδοση αυτή.
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει αυτή την παράδοση και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ σημαντική και είμαι πολύ αισιόδοξος μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα», ανέφερε ο Τσίπρας.
Ο Trump απάντησε για να προσθέσει ότι «ορισμένες χώρες ήταν λίγο νευρικές στην αρχή» της υποψηφιότητάς του «και έχω πολύ καλές σχέσεις με τους ηγέτες σχεδόν κάθε χώρας με την οποία ασχολήθηκα».
«Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούν είναι ότι δεν θα επιτρέψω στη χώρα μας, τις ΗΠΑ, να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τόσες πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Trump.
Ο πρώην επιχειρηματίας ανέδειξε τα εμπορικά ελλείμματα των ΗΠΑ, τις θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει και τα προϊόντα που κατασκευάζονται στο εξωτερικό και πωλούνται ξανά στις ΗΠΑ.
«Δεν θα το επιτρέψω.
Έτσι, καταλαβαίνω πώς ορισμένες χώρες και οι ηγέτες ορισμένων χωρών μπορεί να αισθάνονται.
Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επωφελούνται άλλες χώρες από τις ΗΠΑ», υποστήριξε.
«Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι 'αυτό».
Η ερώτηση είχε προκαλέσει γέλιο τόσο από τον αμερικανικό όσο και από τον ξένο τύπο, καθώς και από τον Τσίπρα.
Πριν ο Έλληνας ηγέτης να μπορέσει να απαντήσει, ο Trump είπε:
«Θα ήθελα να το ήξερα πριν από την ομιλία μου».
Ο Trump, στις αρχικές του παρατηρήσεις, ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός για τον Τσίπρα και τη χώρα του.
«Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που έκανε μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά», είπε ο Trump.
«Η Ελλάδα είναι ένα λίκνο του δυτικού πολιτισμού ...
Η Αμερική βλέπει αυτή τη λαμπρή κληρονομιά με θαυμασμό και με δέος.
Συνεχίζοντας, ο Trump είπε: «Έχετε πράγματι μια τεράστια κληρονομιά, κύριε πρωθυπουργέ».
Ο Trump δήλωσε ότι ήταν ευτυχής που οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Εμπορίου στην Ελλάδα το 2018.
«Ανυπομονώ να έχω πολλές παραγωγικές συζητήσεις μαζί σας και να έχω μια πολύ στενή και ζεστή συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα κοινών στόχων», δήλωσε ο Trump.
«Θα οικοδομήσουμε πάνω στο θεμέλιο της κοινής ιστορίας και κοινών αξιών να επιδιώξουμε ένα μέλλον ασφάλειας, ευημερίας και ειρήνης τόσο για το έθνος όσο και για το δικό μας».
Ο Τσίπρας είπε στις παρατηρήσεις του ότι η φιλία μεταξύ των χωρών είναι «πολύ ισχυρή» και βασίζεται σε δημοκρατικές αξίες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης