Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Trump και Τσίπρας κατακλύζονται από επαίνους – Τι γράφει ο Γερμανικός Τύπος

DW: Trump και Τσίπρας κατακλύζονται από επαίνους – Τι γράφει ο Γερμανικός Τύπος
Για θετικό κλίμα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου των ΗΠΑ κάνουν λόγο τα γερμανικά δημοσιεύματα
Στη συνάντηση του Donald Trump με τον Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται πολλά δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, τα οποία σκιαγραφούν το ιδιαίτερα θερμό κλίμα που υπήρξε μεταξύ των δύο πλευρών.
«Trump και Τσίπρας κατακλύζονται από επαίνους.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump φαίνεται να έχει ανακαλύψει την αγάπη του για την Ελλάδα.
 Κατά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού είναι γεμάτος επαίνους.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει στροφή 180 μοιρών.
Οι δύο ηγέτες δεν μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά προφανώς προσδοκούν οφέλη από μια καλή διμερή σχέση» αναφέρει δημοσίευμα της DW, το οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις Trump για την «εξαιρετική δουλειά» που κάνει η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος στήριξης, αλλά και για το ότι οι ΗΠΑ στέκουν στο πλευρό των Ελλήνων σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους και τις επενδύσεις, οι οποίες «προσφέρουν ευκαιρίες για το αμερικανικό εμπόριο και μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».
Το δημοσίευμα της DW αναφέρεται εκτενώς και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει στην Ουάσιγκτον μεγάλες ελπίδες για την ελάφρυνση χρέους.
«Κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για την προεδρία των ΗΠΑ ο Τσίπρας ηχούσε εντελώς διαφορετικά.
Τότε είχε εκφράσει δριμεία κριτική για τον λαϊκιστή αουτσάιντερ (...).
Υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών πολλές προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας, δήλωσε».
Το δημοσίευμα καταλήγει με αναφορά στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16 και με την επισήμανση ότι οι ΗΠΑ έβλεπαν ανέκαθεν την Ελλάδα ως έναν σημαντικό εταίρο σε μια ταραγμένη περιοχή.
Το ίδιο θετικό κλίμα μεταδίδει και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία υπογραμμίζει ότι κατά την συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον οι δύο ηγέτες δεν φείσθηκαν επαίνων ο ένας για τον άλλον.
«Σε ένα σημείο, η διάθεση ωστόσο παγώνει», γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενη στην κριτική που είχε ασκήσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στον Donald Trump πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ.
«Ο αμερικανός πρόεδρος Trump επιβεβαίωσε τα βήματα προόδου που έχει επιτύχει η Ελλάδα.
Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά, είπε ο Trump την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.
Είπε στον Τσίπρα ότι θα στηρίξει ένα υπεύθυνο σχέδιο για ελάφρυνση χρέους», αναφέρει η FAZ και επισημαίνει ότι το ίδιο είχε δηλώσει και ο προκάτοχός του, Obama, ενώ το ΔΝΤ ζητάει ελάφρυνση του χρέους μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων ή χαμηλότερων επιτοκίων.
Από την πλευρά του το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF αναφέρει «Τσίπρας και Trump βρίσκονται σε πορεία τρυφερότητας».
«Κατά την συνάντηση στην Ουάσιγκτον ο Πρόεδρος των ΗΠΑ γέμισε τον έλληνα Πρωθυπουργό Τσίπρα επαίνους.
Η Ελλάδα σημείωσε πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και έκανε καταπληκτική δουλειά, είπε ο Trump.
Και ο Τσίπρας είχε μόνο καλά λόγια στις αποσκευές του - τον προηγούμενο χρόνο ηχούσε διαφορετικά», αναφέρει το ρεπορτάζ, στο οποίο περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τις καλές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά και η στήριξη σε ένα «υπεύθυνο σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης