Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδο καταγράφει ο χρυσός μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 1.284,42 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή άνοδο καταγράφει ο χρυσός μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στα 1.284,42 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε και πάλι κάτων από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά λόγω της ανάκαμψης του δολαρίου
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (18/10) ο χρυσός, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά τις προηγούμενες ημέρες, με την αγορά να ελπίζει σε μεγαλύτερη ζήτηση από την πλευρά της Ινδίας και καθώς το δολάριο περιορίζει τα κέρδη του έναντι του γεν.
Ειδικότερα, περί τις 9:40 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.284,42 δολ. ανά βαρέλι, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, στην οποία είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Καθοριστικό ρόλο στην πτώση που κατέγραψε ο χρυσός κατά την προηγούμενη συνεδρία διαδραμάτισε η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου, μετά τα θετικά στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η ανοδική πορεία στους δύο παραπάνω τομείς της χώρας ενίσχυσε την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία αναμένται να ολοκληρώσει θετικά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, οι πληροφορίες που θέλουν τον οικονομολόγο John Taylor να είναι ένας εκ των πιθανών αντικαταστατών στη θέση της Yellen ως επικεφαλής της Federal Reserve ενισχύει επίσης το συναίσθημα της αγοράς, καθώς ο Taylor διατηρεί αρκετά «επιθετικές» απόψεις σε ότι αφορά τα ζητήματα νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης