Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Άνοδο για 12η συνεχόμενη μέρα κατέγραψε ο δείκτης Nikkei - Στις 21.372,5 μονάδες

Ιαπωνία: Άνοδο για 12η συνεχόμενη μέρα κατέγραψε ο δείκτης Nikkei - Στις 21.372,5 μονάδες
Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης κατέγραψε άνοδο που άγγιξε το +0,2%
Τη 12η συνεχόμενη μέρα ανόδου κατέγραψεο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας, παραμένοντας σε υψηλά 21 ετών, με τις αγορές στην Ασία να δέχονται γενικότερη ώθηση από τις οριακές μεταβολές που σημειώθηκαν στη Wall Street.
Ειδικότερα, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,13% στις 21.372,5 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά τα κέρδη του είχαν αγγίξει το +0,2%.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο περιόρισε τα κέρδη του έναντι του γεν, γεγονός που έπληξε τους εξαγωγείς της Ιαπωνίας.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους σημαντικούς δείκτες στην Ασία, αυτοί εμφάνισαν μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ενόψει του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα, όπου ο πρόεδρος Xi Jinping αναμένεται να εξασφαλίσει και δεύτερη πενταετή θητεία.
Σημειώνεται ότι οι συνεδριάσεις του κόμματος, οι οποίες γίνονται μία φορά ανά πέντε χρόνια, προκαλούν συνήθως αβεβαιότητα αναφορικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξει στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,29% στις 3.381,79 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο Shenzhen Composite κατέγραψε απώλειες της τάξεως του -0,40% στις 2.000,11 μονάδες.
Στην Νότια Κορέα, ο δείκτης Kopsi έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,06% στις 2.482,91 μονάδες, ενώ οι αγορές σε Μαλαισία και Σιγκαπούρη παρέμειναν κλειστές λόγω διακοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης