Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jiinping (Κίνα): Με βάση την αγορά η συναλλαγματική ισοτιμία και τα επιτόκια - Δεν θα απομονωθούμε

tags :
Xi Jiinping (Κίνα): Με βάση την αγορά η συναλλαγματική ισοτιμία και τα επιτόκια - Δεν θα απομονωθούμε
O πρόεδρος της Κίνας επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του κανονισμού που διέπει την χρηματοοικονομική αγορά της Κίνας, ώστε να αντιμετωπίζονται κίνδυνοι συστημικού χρηματοοικονομικού ρίσκου
Tην ανάγκη για τη διαμόρφωση των επιτοκίων, αλλά και της συναλλαγματικής ισοτιμίας επί τη βάσει της αγοράς, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jiinping, κατά την ομιλία του στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
«Θα αναβαθμίσουμε το πλαίσιο του κανονισμού που διέπεται από τη νομισματική μας πολιτική, αλλά και τη μακροοικονομική μας προσέγγιση, ώστε τα επιτόκια, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες να διαμορφώνονται επί τη βάσει της αγοράς»,  τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.
Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του κανονισμού που διέπει την χρηματοοικονομική αγορά της Κίνας, ώστε να αντιμετωπίζονται κίνδυνοι συστημικού χρηματοοικονομικού ρίσκου.
Για τον εκσυγχρονισμό του χρηματοοικονομικού τομέα ο πρόεδρος Xi έδωσε έμφαση στις προσπάθειες εμβάθυνσης των θεσμικών μεταρρυθμίσεων προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των αναγκών της πραγματικής οικονομίας, αυξημένης συμμετοχής των άμεσων χρηματοδοτήσεων, αλλά και την ανάπτυξης μιας χρηματοοικονομικής αγοράς, πολλαπλών επιπέδων.
Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα δεν θα κλείσει την πόρτα της στον κόσμο και θα γίνεται όλο και πιο ανοιχτή.
«Μια ανοιχτή προσέγγιση φέρνει πρόοδο, ενώ η αυτό-απομόνωση αφήνει κάποιον πίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης