Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε η ανεργία τον Αύγουστο 2017 - Στο 4,3%

Βρετανία: Σε χαμηλά 42 ετών παρέμεινε η ανεργία τον Αύγουστο 2017 - Στο 4,3%
Ο αριθμός τον ανέργων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 52.000 άτομα
Σημαντική πτώση καταγράφηκε στον αριθμό των ανέργων της Μεγάλης Βρετανίας για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017, διατηρώντας το ποσοστό ανεργίας αμετάβλητο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 42 ετών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο αριθμός των ανέργων για το προαναφερθέν τρίμηνο υποχώρησε κατά 52.000 άτομα, στα 1,4 εκατ. συνολικά, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει αμετάβλητο στο 4,3%
Παράλληλα, οι μισθοί για το αντίστοιχο διάστημα αυξήθηκαν κατά +2,2%, ενώ εάν εξαιρεθούν τα μπονους, η άνοδος ήταν ηπιότερη, στο +2,1%, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται ανώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Όπως ανέφερε η ONS, ο αριθμός των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε στα 32,1 εκατ. άτομα, αριθμός αυξημένος κατά 94 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 317 χιλ. άτομα σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σημειώνεται ότι οι ισχυρές επιδόσεις στην αγορά εργασίας είναι πιθανό να αυξήσουν τις προσδοκίες για την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά την επόμενη συνεδρίαστη στις 2 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
«Πολλά μέτρα για την αγορά εργασίας εξακολουθούν να ενισχύονται», σημειώνει ο Matt Hughes, επικεφαλής στατιστικός της ONS, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης