Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Ανάπτυξη κάτω του 2,5% το 2017 στις ΗΠΑ - «Πονοκέφαλος» η γήρανση του εργατικού δυναμικού

Kaplan (Fed): Ανάπτυξη κάτω του 2,5% το 2017 στις ΗΠΑ - «Πονοκέφαλος» η γήρανση του εργατικού δυναμικού
Ανησυχίες για βραχυπρόθεσμες μειώσεις φόρων που αυξάνουν το φορτίο του ομοσπονδιακού χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Η οικονομία των ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να αναπτυχθεί περισσότερο από 2,5% το 2017, δήλωσε σήμερα (18/10/2017) ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) του Ντάλας, Robert Kaplan.
Μιλώντας σε μια επιτροπή σχετικά με την ανάπτυξη της περιοχής του Τέξας και της Νέας Υόρκης σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, ο Kaplan σημείωσε επίσης ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται κοντά σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης.
Ο Kaplan εξέφρασε ανησυχίες για βραχυπρόθεσμες μειώσεις φόρων που αυξάνουν το φορτίο του ομοσπονδιακού χρέους, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να βλάψουν την ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, δήλωσε ακόμη ότι η κινητικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε ιστορικά χαμηλά, ενώ τόνισε ότι ο κύριος «πονοκέφαλος» για την οικονομία των ΗΠΑ είναι η γήρανση του εργατικού δυναμικού και η χαμηλή παραγωγικότητα.
Ο Kaplan δήλωσε ακόμη ότι η αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την παραγωγικότητα, τονώνοντας τη συνολική εγχώρια οικονομική ανάπτυξη.
Το σημερινό φορολογικό σύστημα, το οποίο θεωρείται επιβαρυντικό και περίπλοκο, «δεν μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης