Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 9/12 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Tillich

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 9/12 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Tillich
Στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του κόμματος στην Σαξονία αναμένεται να τον διαδεχθεί ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU στο κρατίδιο, M. Kretsman
Την απόφασή του να παραιτηθεί στις 9 Δεκεμβρίου, δύο χρόνια πριν από την λήξη της θητείας του, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Stanislaw Tillich, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
«Βρισκόμαστε σήμερα ενώπιον μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων και για αυτό χρειάζεται νέα και φρέσκια δύναμη», δήλωσε ο κ. Stanislaw Tillich και πρόσθεσε ότι έπειτα από εννέα χρόνια αποφάσισε να δώσει την πρόκληση σε νεαρότερα χέρια.
Στην πρωθυπουργία και στην ηγεσία του κόμματος στην Σαξονία αναμένεται να τον διαδεχθεί ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CDU στο κρατίδιο, M. Kretsman.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές πρώτο κόμμα στην Σαξονία αναδείχθηκε με 27% η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με την F. Petri να εκλέγεται άνετα στο κρατίδιο, για να παραιτηθεί την επόμενη μέρα από την Κ.Ο. του κόμματος και να ιδρύσει νέο κόμμα, τους «Μπλε».
Το CDU ήρθε δεύτερο, με ποσοστό 26,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης