Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κληρίδης (Κύπρος): Υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας

tags :
Κληρίδης (Κύπρος): Υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας
Ο γενικός εισαγγελέας διαβεβαίωσε πως ο άλλοτε κραταιός άντρας της οικονομίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, είναι νεκρός
Υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών, για την πορεία των ερευνών σε σχέση με την οικονομική καταστροφή του 2013 και το τραπεζικό σκάνδαλο.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για καθυστέρηση στη διερεύνηση των σχετικών υποθέσεων, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι το έργο της ανακριτικής ομάδας «είναι περιορισμένο, επειδή δεν έχει το καθήκον να προχωρήσει σε εφ’ όλης της ύλης διερεύνηση». Επεσήμανε δε, ότι η διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων στην Ισλανδία και την Ιρλανδία, διήρκεσε 7 με 8 χρόνια.
«Είναι μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συνέτειναν στην κατάρρευση», επεσήμανε ο Κώστας Κληρίδης. Οι ευθύνες είναι εκεί, τα αίτια είναι εκεί και οι αίτιοι εκεί, σημείωσε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι, μόλις χθες βιώσατε κατηγορίες από τη μία πλευρά στην άλλη.
Καμία πλευρά δεν αναγνωρίζει τις δικές της ευθύνες».
Ο γενικός εισαγγελέας διαβεβαίωσε πως ο άλλοτε κραταιός άντρας της οικονομίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, είναι νεκρός και έδωσε ένα τέλος στα σενάρια συνομωσιολογίας. Μετά από ερώτηση του βουλευτή, Ζαχαρία Κουλία, ο κ. Κληρίδης είπε ότι η νομική υπηρεσία διερεύνησε το ζήτημα μέσω Ελλαδίτη ιατροδικαστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης