Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Έγκριση χρηματοδότησης 500 εκατ. δολαρίων από την EBRD για την κατασκευή του αγωγού TAP

FT:  Έγκριση χρηματοδότησης 500 εκατ. δολαρίων από την EBRD  για την κατασκευή του αγωγού TAP
Ο Aδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline, TAP) είναι ένας υπό σχεδιασμό αγωγός με σκοπό την μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα
Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αναφέρουν σε σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Ο Aδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline, TAP) είναι ένας υπό σχεδιασμό αγωγός με σκοπό την μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα.
Θα περνά από την ελληνοτουρκική μεθόριο στη Θράκη και διασχίζοντας την Βόρεια Ελλάδα, θα περνά στην Αλβανία και στην συνέχεια υποθαλάσσια της Αδριατικής Θάλασσας στην Ιταλία.
Από την Ιταλία, θα μπορεί να τροφοδοτεί και τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.
Το κύριο κοίτασμα από το οποίο θα τροφοδοτείται ο αγωγός, θα είναι το πεδίο του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ στα ανοιχτά της Κασπίας.
Η δυναμικότητα μεταφοράς του αγωγού ανέρχεται στα 10 δισεκατμμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, με τη δυνατότητα αύξησης της δυναμικότητας στα 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.


 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης