Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση του πετρελαίου brent στα 40 δολάρια μέσα στο 2017 «βλέπει» η Vitol Group

tags :
Πτώση του πετρελαίου brent στα 40 δολάρια μέσα στο 2017 «βλέπει» η Vitol Group
Η Vitol Group είναι η μεγαλύτερη εταιρείας trading για τον «μαύρο χρυσό», παγκοσμίως
Το πετρέλαιο brent θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη και 20% από τα τρέχοντα επίπεδα, στα 40 δολάρια ανά βαρέλι, μέσα στο 2018, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο κ. Ian Taylor, διευθύνων σύμβουλος της Vitol Group, της μεγαλύτερης εταιρείας trading για τον «μαύρο χρυσό», παγκοσμίως.
Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου «Oil & Money» σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2017, ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι υπάρχει μια αίσθηση στον κλάδο ότι οι τιμές θα αυξηθούν, μία αισιοδοξία που αποτιμάται ως «επικίνδυνη».
«Όλοι αναμένουν η ζήτηση να αυξηθεί το επόμενο έτος με αρκετά καλό ρυθμό, όλοι αναμένουν από τον Ο.Π.Ε.Κ. να συγκρατήσει την παραγωγή.
Έτσι είναι εγγυημένο ότι όλοι κάνουν λάθος.
Εκτιμώ ότι είναι πιθανότερο το πετρέλαιο να βρεθεί στα $40, παρά στα $50, διότι νομίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στην παραγωγή από τις Η.Π.Α., η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τις τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας μία μετριοπαθή πρόβλεψη για το τέλος του 2018, στα 45 δολάρια ανά βαρέλι για το brent.
Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις Η.Π.Α. έχει χαρακτηριστεί από τους αναλυτές ως ένας από τους βασικούς λόγους που οι τιμές του πετρελαίου υποπολλαπλασιάστηκαν, από το καλοκαίρι του 2014.
Τόσο το αργό όσο και το Brent, εξακολουθούν να διαπραγματεύονται περίπου 50% χαμηλότερα από τις μέγιστες τιμές τους, την περίοδο 2013-2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης