Τελευταία Νέα
Διεθνή

NTV: Η Ελλάδα ξοδεύει δισεκατομμύρια για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών

tags :
NTV: Η Ελλάδα ξοδεύει δισεκατομμύρια για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών
Η συνολική αξία της προγραμματισμένης αναβάθμισης είναι 2,4 δισ. ευρώ
Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε αίτημα για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική ιστοσελίδα NTV.
Η συνολική αξία της προγραμματισμένης αναβάθμισης είναι 2,4 δισ. ευρώ.
Την τελική απόφαση θα πάρει το αμερικανικό Κογκρέσο.
Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας.
Οι κινητήρες που θα αναβαθμιστούν στο νέο πρότυπο F-16 V, πρέπει να μεταφερθούν από τις βάσεις τους στην Ελλάδα στις ΗΠΑ.
Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους από 100 κινητήρες F-16.
O πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump χαιρέτισε την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, καθώς καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της χώρας στον Λευκό Οίκο, μια συνάντηση που έδωσε στους δυο ηγέτες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τη σκληρή ρητορική από το παρελθόν.
Ο Trump, που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο, δήλωσε ότι η Ελλάδα "έχει περάσει πολλά" κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης περιόδου οικονομικών δυσκολιών, αλλά δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στη χώρα μακροπρόθεσμα.
"Κάνουν μια καταπληκτική δουλειά για να επιστρέψουν", είπε ο Trump.
"Θα επιστρέψουν, δουλεύουμε μαζί τους σε πολλά διαφορετικά πράγματα".
Η Ελλάδα έχει βασιστεί στα διεθνή προγράμματα διάσωσης από το 2010, για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής ύφεσης.
Σε αντάλλαγμα, η χώρα επέβαλε οδυνηρές περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν, ότι η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι πιστωτές της βρίσκονται σε καλό δρόμο για την ολοκλήρωση των συνομιλιών διάσωσης, με σκοπό την «καθαρή έξοδο» από την αυστηρή δημοσιονομική εποπτεία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τσίπρας τόνισε τη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών και ανέμενε μια "πολύ εποικοδομητική συζήτηση" με τον Trump.
Είπε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται τις "αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας" και αργότερα περιέγραψαν τις συνομιλίες ως "ευκαιρία για την ενίσχυση της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης".
Είπε ο Trump:
"Θα μιλήσουμε για πρόσθετους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα, θα μας βοηθήσει και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα".
Για τον Τσίπρα, η συνάντηση του έδωσε την ευκαιρία να απολογηθεί για τη δήλωσή του για τον Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, όταν ο αριστερής ηγέτης προειδοποίησε ότι ο αντιπροσώπευε ένα «κακό» σύνολο ιδεών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης