Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): «Fake news» η περαιτέρω μείωση των εταιρικών φόρων

Varadkar (πρωθ. Ιρλανδίας): «Fake news» η περαιτέρω μείωση των εταιρικών φόρων
Ο ισχυρισμός του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump ότι είχε πληροφορίες πως η Ιρλανδία θα μειώσει τον ήδη χαμηλό συντελεστή του εταιρικού φόρου, είναι "ψεύτικα νέα", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Leo Varadkar την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.
Ο Trump προκάλεσε αναταραχή στην Ιρλανδία τη Δευτέρα, όταν είπε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο:
"Μαθαίνω ότι η Ιρλανδία πρόκειται να μειώσει την εταιρική φορολογία στο 8% από 12%".
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Trump ότι προτείνουμε να μειώσουμε το φόρο στα κέρδη των εταιρειών στο 8%, είναι πράγματι «ψεύτικα νέα». Δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο", δήλωσε ο Varadkar στο κοινοβούλιο σε ερώτηση σχετικά με τα σχόλια του Trump.
Ο συντελεστής εταιρικού φόρου της Ιρλανδίας 12,5%, την καθιστά από καιρό ένα κόμβο για επενδύσεις από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Google και το Facebook, αποτελώντας ένα στόχο για κριτική από τους πολιτικούς των ΗΠΑ.
Οι ιρλανδοί υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής απάντησαν, εμμένοντας ότι ο συντελεστής εταιρικού φόρου, δεν θα αυξηθεί ούτε θα μειωθεί, ενώ το ποσοστό επιβεβαιώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2018.
"Ο φόρος μας στα εταιρικά κέρδη είναι 12,5% εδώ και πολύ καιρό, αν και έχουν αλλάξει κυβερνήσεις έχουμε μπει σαν χώρα σε ύφεση όπως και σε περιόδους ανάπτυξης, αλλά και τη διατήρηση της ασφάλειας, που είναι τόσο σημαντική για τις επιχειρήσεις όσο και για οτιδήποτε άλλο", δήλωσε ο Varadkar.
Ο Trump έχει δηλώσει ότι θέλει να μειώσει το ποσοστό των εταιρικών φόρων στις ΗΠΑ στο 20% από 35%, εν μέρει για να ανταγωνιστεί τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές σε χώρες, όπως η Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης