Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple και η General Electric συνεργάζονται για λογισμικό που θα ελέγχει σταθμούς ηλεκτροδότησης

Η Apple και η General Electric συνεργάζονται για λογισμικό που θα ελέγχει σταθμούς ηλεκτροδότησης
Στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ των δύο εταιρειών, η GE σχεδιάζει να καταστήσει τα iPhones και τα iPads τις κινητές συσκευές που θα χρησιμοποιούν οι 330.000 υπαλλήλοι της
Η Apple Inc και η General Electric δήλωσαν ότι συνεργάζονται σε λογισμικό που θα μπορεί να παρακολουθεί σταθμούς ηλεκτροδότησης και κινητήρες αεριωθουμένων από iPhones και iPads.
Οι εταιρείες έχουν δημιουργήσει ένα εργαλείο για τους προγραμματιστές εφαρμογών, με το οποίο συνδέουν το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple με μεγαλύτερη ευκολία στο Predix, το λογισμικό που βασίζεται η προσπάθεια της GE να μετατραπεί σε μια «ψηφιακή βιομηχανική» εταιρεία.
Το λογισμικό Predix συνδέει βιομηχανικά μηχανήματα με αισθητήρες όπως ανεμογεννήτριες, αεριωθούμενες μηχανές και κέντρα δεδομένων, έτσι ώστε να μπορούν να αναλύονται τα ρεύματα τροφοδοσίας, για να προβλέπονται αστοχίες και τα μηχανήματα να λειτουργούν πιο οικονομικά.
Η GE αναμένει ότι το λογισμικό θα συμβάλει στη δημιουργία 12 δισ. δολ. σε ψηφιακά έσοδα μέχρι το 2020, αν και χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών για να αντιμετωπίσει τα τεχνικά προβλήματα.
Τώρα με τη βοήθεια του νέου λογισμικού που κατασκευάστηκε μαζί με την Apple, το οποίο η GE σκοπεύει να κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου 2017, περισσότερες πληροφορίες από το Predix θα είναι διαθέσιμες στους υπεύθυνους και τους διευθυντές εργοστασίων και σταθμών ηλεκτροδότησης, που συνεργάζονται στενότερα με τον εξοπλισμό της GE, δήλωσε ο Kevin Ichhpurani, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του της GE Digital.
Για παράδειγμα, ανέφερε ο Ichhpurani, ένας διευθυντής εργοστασίου ηλεκτροδότησης μπορεί να υπολογίσει καλύτερα τον χρόνο μιας γεννήτριας εκτός σύνδεσης για προγραμματισμένη συντήρηση.
Με το λογισμικό Predix, ο διαχειριστής μπορεί να δει δεδομένα στο μηχάνημα και να μοιραστεί σημειώσεις και φωτογραφίες από ένα iPad, στην τοποθεσία της γεννήτριας και ακόμα να ξεκινήσει μιία βιντεοκλήση.
"Αυτές οι αποφάσεις μπορούν να γίνουν στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή στο πάτωμα του εργοστασίου, σε αντίθεση με το να γίνονται σε εταιρικά γραφεία", δήλωσε ο Ichhpurani σε συνέντευξή του στο Reuters.
Στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ των δύο εταιρειών, η GE σχεδιάζει να καταστήσει τα iPhones και τα iPads τις κινητές συσκευές που θα χρησιμοποιούν οι 330.000 υπαλλήλοι της και επίσης θα προσφέρει τους Mac επιτραπέζιους υπολογιστές ως επιλογή γι 'αυτούς.
Σε αντάλλαγμα, η Apple θα βοηθήσει στην προώθηση του λογισμικού Predix της GE στους πελάτες της Apple.
Οι πωλητές της Apple θα εκπαιδευτούν στις δυνατότητες του Predix και θα προωθούν το λογισμικό μαζί με τις συσκευές iOS, δήλωσε στο Reuters η Susan Prescott, αντιπρόεδρος αγοράς προϊόντων της Apple.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης