Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Trump προσπαθεί να πείσει τους Δημοκρατικούς να περάσει η φορολογική μεταρρύθμιση

O Trump προσπαθεί να πείσει τους Δημοκρατικούς να περάσει η φορολογική μεταρρύθμιση
Ήταν η τελευταία προσπάθεια του Λευκού Οίκου να εξασφαλίσει τη Δημοκρατική υποστήριξη, έτσι ώστε η φορολογική μεταρρύθμιση να μην έχει την ίδια μοίρα με τις προσπάθειες να καταργηθεί το Obamacare
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εντείνει τις προσπάθειές του να πείσει τους Δημοκρατικούς για το σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης, αν και οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας σχεδιάζουν τη θέσπιση ενός νομοσχεδίου που θα προωθήσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο χωρίς τη στήριξη των Δημοκρατικών.
Ο Trump, το σχέδιο του οποίου θα επιφέρει μέχρι 6 τρισ. δολάρια σε φορολογικές περικοπές σε επιχειρήσεις και ιδιώτες κατά την επόμενη δεκαετία, μίλησε με 18 μέλη της χρηματοοικονομικής επιτροπής της Γερουσίας, συμπεριλαμβανομένων Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι και τα δύο μέρη συμμερίζονται την προθυμία να συνεργαστούν με τον πρόεδρο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Πέντε από τους έξι Δημοκρατικούς στη συνεδρίαση είναι έτοιμοι για επανεκλογή σε πολιτείες που κέρδισε ο Trump στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα είναι ανοιχτοί στη συνεργασία με τον Trump επειδή έχουν να αντιμετωπίσουν ψηφοφόρους το επόμενο έτος.
"Θα έχουμε σήμερα μια μεγάλη συζήτηση και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ομόφωνη υποστήριξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία, έτσι;; Νομίζω, σωστά"; αστειεύτηκε ο Trump καθώς η συνάντηση ξεκίνησε.
Ήταν η τελευταία προσπάθεια του Λευκού Οίκου να εξασφαλίσει τη Δημοκρατική υποστήριξη, έτσι ώστε η φορολογική μεταρρύθμιση να μην έχει την ίδια μοίρα με τις προσπάθειες να καταργηθεί το Obamacare, το οποίο απέτυχε στη Γερουσία όταν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν μπορούσαν να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης