Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τερματισμό του προγράμματος όπλων θα ζητήσει αύριο (19/10) η ΕΕ από τη Β. Κορέα

Reuters: Τερματισμό του προγράμματος όπλων θα ζητήσει αύριο (19/10) η ΕΕ από τη Β. Κορέα
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δηλώσουν επίσης ότι είναι έτοιμοι να εξετάσουν περαιτέρω μέτρα, σύμφωνα με προσχέδιο 
Να τερματίσει το πρόγραμμα πυρηνικών και βαλλιστικών όπλων θα ζητήσουν αύριο (19/10/2017) από τη Βόρεια Κορέα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προκύπτει από ένα προσχέδιο της τελικής δήλωσης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (19-20/10), το οποίο επικαλείται το «Reuters».
Η δήλωση, που θα εκδοθεί μετά από μια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών αύριο βράδυ, θα ακολουθήσει τις τελευταίες κυρώσεις της ΕΕ που συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα (16/10) από τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, οι οποίες υπερβαίνουν τα μέτρα των Ηνωμένων Εθνών.
Οι ηγέτες θα πουν στην Πιονγιάνγκ να «εγκαταλείψει τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων με έναν πλήρη, επαληθεύσιμο και μη αναστρέψιμο τρόπο», αναφέρει το προσχέδιο.
Οι ηγέτες θα δηλώσουν επίσης ότι είναι έτοιμοι να εξετάσουν περαιτέρω μέτρα, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες.
Διπλωμάτες δήλωσαν στο «Reuters» ότι τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κυρώσεις σε χώρες εκτός της ΕΕ που εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Πιονγιάνγκ.
Μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει μέχρι στιγμής την πώληση πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων προς τη Βόρεια Κορέα, αν και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ένα συμβολικό βήμα και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει χώρες που έχουν πιο σημαντικά επίπεδα εμπορίου με τη χώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης