Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Survation: Το 52% των Βρετανών επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ

tags :
Έρευνα Survation: Το 52% των Βρετανών επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ
Το 48% στηρίζει τη διαδικασία του Brexit
Σε πλήρη αντιστροφή του κλίματος που επικρατούσε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, το 52% των Βρετανών πολιτών επιθυμεί πλέον την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η τοπική εταιρεία ερευνών Survation.
Η επίδοση είναι κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας, λίγους μήνες νωρίτερα.
Την ίδια στιγμή, το 48% (-4%) στηρίζει τη διαδικασία του Brexit.
Σε επίπεδο περιοχών, σε Σκωτία, Λονδίνο, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία και Βρετανία, το ποσοστό του «Bremain» διαμορφώθηκε σε 67%, 59%, 54%, 52% και 50%, αντίστοιχα.
Σε έρευνα που δημοσιοποίησε μέσα στην εβδομάδα η εταιρεία ερευνών YouGov, μόλις το 42% (επίδοση μειωμένη κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση) των πολιτών εκτιμούσε πως το Brexit είναι η σωστή επιλογή, η χαμηλότερη επίδοση που έχει καταγραφεί μετά το δημοψήφισμα.
Σε αντίθετο κλίμα, το 47% (+2%) των πολιτών αποτιμά ως «λάθος» την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός.
Η δημοσκόπηση διαπίστωνε ότι σημαντικός αριθμός από τους υποστηρικτές του Brexit, έχουν αλλάξει γνώμη.
Από αυτούς, ένα 7% αναφέρει πλέον πως δεν έπραξε σωστά με το να υποστηρίξει την απόσχιση, ενώ ένα επίσης 7% δεν απάντησε.
Τη στιγμή που οι συνομιλίες με τις Βρυξέλλες βρίσκονται σε αδιέξοδο, μια αυξανόμενη πλειοψηφία των πολιτών εκτιμούν πως η τοπική κυβέρνηση αντιμετωπίζει λανθασμένα τις διαπραγματεύσεις.
Το 64% απαντούσε ότι η κυβέρνηση της κας Theresa May δεν χειρίζεται με σωστό τρόπο το θέμα, με μόλις το 21% να στηρίζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό.
Υπάρχει επίσης αυξανόμενος φόβος σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit στην οικονομία...
Το 44% σημείωνε ότι το Brexit θα καταστήσει τη Βρετανία χειρότερη από ότι πριν την απόσχιση, σε σύγκριση με το μόλις 23% που αναφέρει πως η χώρα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης