Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Θέλουμε οι Ευρωπαίοι που έφτιαξαν τη ζωή τους στη Μ. Βρετανία να παραμείνουν

tags :
May: Θέλουμε οι Ευρωπαίοι που έφτιαξαν τη ζωή τους στη Μ. Βρετανία να παραμείνουν
Η May δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit
Διαβεβαιώσεις στους Ευρωπαίους πολίτες που μένουν στη Μ. Βρετανία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ως προς την παραμονή τους στην χώρα λόγω του Brexit αναμένεται να παράσχει η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May.
Σύμφωνα με το Reuters, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας σε κείμενο της (που πρόκειται να αναρτηθεί στη σελίδα της στο Facebook) θα υπογραμμίσει ότι «απέχουμε μια ανάσα από μια συμφωνία» για τα δικαιώματα των 3 εκατομμυρίων υπηκόων χωρών της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία.
«Οι πολίτες της ΕΕ που έφτιαξαν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν τεράστια συμβολή στη χώρα μας.
Και θέλουμε οι ίδιοι και οικογένειές τους να μείνουν.
Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο σαφής: οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν νόμιμα στο Η.Β. σήμερα θα είναι σε θέση να παραμείνουν» επισημαίνει η Theresa May, η οποία επισημαίνει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η διαδικασία να γίνει ομαλά με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών στις νομικές υποθέσεις και σε ζητήματα τεχνολογίας.
«Γνωρίζω ότι και οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τις προτάσεις η μία της άλλης για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με ανοιχτό μυαλό.
Με ευελιξία και δημιουργικότητα και από τις δύο πλευρές, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες για τα δικαιώματα των πολιτών μέσα στις επόμενες εβδομάδες» τονίζει στο κείμενο της η May.
Πάντως οι διαπραγματεύσεις ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το μεταξύ τους διαζύγιο δεν προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό προκειμένου να περάσουν στο επόμενο βήμα, που έχει να κάνει με την εμπορική σχέση των δύο μερών στη μετά Brexit εποχή.
Το ενδεχόμενο αυτό το έχουν αποκλείσει προς το παρόν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Μ. Βρετανία πρέπει να καταβάλει περισσότερα χρήματα στο πλαίσιο του διακανονισμού πριν από την αποχώρησή της από το ποσό που η May θεωρεί αποδεκτό.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας πιέζεται όλο και περισσότερο από τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Brexit να ανακοινώσει ότι η Μ.Βρετανία αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις.
Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν προβλέπεται να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν πως ακόμη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί δεν είναι «επαρκής» ώστε να αρχίσει η διαπραγμάτευση για τη διμερή σχέση μετά το Brexit .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης