Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξης της οικονομία το γ΄ τρίμηνο 2017 στο 6,8%

tags :
Κίνα: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξης της οικονομία το γ΄ τρίμηνο 2017 στο 6,8%
Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Επιβράδυνση κατέγραψε η οικονομία της Κίνας για το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα σημερινά (19/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου για μείωση του χρέους και περιορισμός της κερδοσκοπίας από τα ακίνητα επηρέασαν τη συνολική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 6,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 6,9% του πρώτου εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από τη Wall Street Journal.
Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 1,7% έναντι της αναθεωρημένες επέκτασης του 1,8% που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία έρχονται εν μέσω της καθιερωμένης συνεδρίασης του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας, προκειμένου να καθοριστεί η ομάδα ηγεσίας που θα πλαισιώνει τον πρόεδρο Xi Jinping, καθώς κα η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κόμμα για την επόμενη πενταετία.
Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της Στατιστικής Υπηρεσίας, η Κίνα θα μπορέσει να επιτύχει με σχετική άνεση της στόχο για ανάπτυξη τουλάχιστον 6,5% το 2017, ωστόσο φαίνεται απίθανο η οικονομία να αυξηθεί κατά 7% το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ένα πιθανό σενάριο που παρουσίασε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Zhou Xiaochuan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης