Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άκρα η κόντρα για την Καταλονία - Στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 θα προχωρήσει η Μαδρίτη το Σάββατο 21/10

Στα άκρα η κόντρα για την Καταλονία - Στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 θα προχωρήσει η Μαδρίτη το Σάββατο 21/10
H πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην Καταλονία και την κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης οδηγείται στα άκρα
Στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 θα προχωρήσει το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Rajoy το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ισπανική κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωση της η ισπανική κυβέρνηση, αναφέρει ότι το Σάββατο 21/10 το υπουργικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση της θα εγκρίνει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει το γενικό συμφέρον των Ισπανών, περιλαμβανομένων και των πολιτών της Καταλονίας, και να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στην αυτόνομη επαρχία της Καταλονίας.
Επιπλέον, η κυβέρνηση Rajoy υποστηρίζει ότι δεδομένου ότι οι αρχές της Καταλονίας δεν απάντησαν ξεκάθαρα και πειστικά για το έαν προχωρήσει ή όχι στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, θα εκκινήσει τις διαδικασίες όπως προβλέπονται από το άρθρο 155 του Συντάγματος προκειμένου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην Καταλανία.
H πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην Καταλονία και την κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης οδηγείται στα άκρα, μετά την τελευταία απάντηση του προέδρου Carles Puigdemont στο τελεσίγραφο της Μαδρίτης που έληξε σήμερα το πρωί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης