Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pouyanne (Total): Η συμφωνία του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια

Pouyanne (Total): Η συμφωνία του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 2 χρόνια
Ο διευθύνων σύμβουλος της Total εκτιμά ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία στοχεύουν για τιμές άνω των 60 δολ. ανά βαρέλι
Την εκτίμηση ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα πρέπει να διαρκέσει για ακόμα έναν χρόνο εξέφρασε σήμερα (19/10) ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής Total, Patrick Pouyanne, τονίζοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού να τονώσει τις τιμές έχουν λειτουργήσει μέχρι στιγμής.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο, η συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και ορισμένων παραγωγών εκτός του καρτέλ έχει βοηθήσει στη μείωση των αποθεμάτων από τον περασμένο Ιανουάριο όταν και τέθηκε σε εφαρμογή.
Ωστόσο, οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου θα χρειαστεί να επεκτείνουν τη συμφωνία τους πέραν από τον Μάρτιο του 2018 προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους για περιορισμό της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
«Τόνισα τον Ιανουάριο, αμέσως μετά τη συμφωνία, ότι προκειμένου αυτή να έχει αντίκτυπο θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια», υπογράμμισε ο CEO της Total, εξηγώντας ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου να εξισορροπηθεί η αγορά μετά από ένα μεγάλο διάστημα υπερπροσφοράς.
Παράλληλα, ο Pouyanne εκτιμά ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν δεσμευτεί να παρατείνουν τη συμφωνία, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του σαουδάραβα βασιλιά Salman bin Abdulaziz al Saud στη Μόσχα.
«Η ιστορική επίσκεψη του βασιλιά Salman στη Μόσχα δυνάμωσε μία ακόμα ισχυρότερη συμφωνία μεταξύ δύο εκ των τριών κύριων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Pouyanne, ο οποίος παράλληλα δήλωσε πεπεισμένος ότι «και οι δύο χώρες στοχεύουν σε μία τιμή άνω των 60 δολ. ανά βαρέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης