Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται το πετρέλαιο από τα υψηλά 3 εβδομάδων - Στα 57,33 δολ. το Brent

Απομακρύνεται το πετρέλαιο από τα υψηλά 3 εβδομάδων - Στα 57,33 δολ. το Brent
Οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εντάσεις που επικρατούν στο Ιράκ
Πτωτικά κινείται εδώ και λίγη ώρα το πετρέλαιο, μετά την οριακή άνοδο που κατέγραψε κατά την έναρξη της σημερινής (19/10) ημέρας, με τον μαύρο χρυσό να απομακρύνεται από τα υψηλά τριών εβδομάδων στα οποία βρέθηκε προηγουμένως.
Ειδικότερα, περί τις 2:30 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,41% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,33 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,36% στα 51,33 δολ. ανά βαρέλι.
Η αγορά παραμένει επικεντρωμένη στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Ιράκ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διακοπές στην παραγωγή της χώρας αυξάνονται και τα αποθέματα πετρελαίου μειώνονται δραστικά.
Παρά την επίδραση που έχει η συμφωνία ΟΠΕΚ στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, ο επικεφαλής της Vitol Group, Ian Taylor, τόνισε ότι η τιμή στον μαύρο χρυσό θα μπορούσε να υποχωρήσει περισσότερο από -20% το 2018, καθώς η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ ενισχύει την ήδη υπέρογκη παγκόσμια υπερπροσφορά.
«Υπάρχει περίπτωση το πετρέλαιο να υποχωρήσει κοντά στη ζώνη των 40 δολ. ανά βαρέλι, καθώς πιστεύω ότι θα έρθει μία ακόμα μεγάλη άνοδος στην παραγωγή των ΗΠΑ η οποία θα ρίξει τις τιμές», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Taylor, ο οποίος εκτιμά ότι η μέση τιμή του πετρελαίου για το 2018 θα είναι στα 45 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης