Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε Καταλονία και εταιρικά αποτελέσματα

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, με το «βλέμμα» σε Καταλονία και εταιρικά αποτελέσματα
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,6%, στις 389,11 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (19/10/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς κλιμακώθηκε η ένταση γύρω από την Καταλονία, ενώ ανακοινώθηκαν ορισμένα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,6%, στις 389,11 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,26%, στις 7.523,04 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,41% και έκλεισε στις 12.990,10 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,29% χαμηλότερα, στις 5.368,29 μονάδες.
Στη Μαδρίτη, ο ΙΒΕΧ 35 σημείωσε πτώση 0,74% και έκλεισε στις
10.197,50 μονάδες.
Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζει το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό, όπου η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στην Καταλονία και στην κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης οδηγείται στα άκρα, μετά την τελευταία απάντηση του καταλανού προέδρου Carles Puigdemont στο τελεσίγραφο της Μαδρίτης που έληξε σήμερα το πρωί.
Ο Puigdemont προειδοποίησε τον ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, ότι η Βουλή θα μπορούσε να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της, αν η Μαδρίτη δεν προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 155 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της νομιμότητας» στην Καταλονία, απάντησε η Μαδρίτη.
Το υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής κυβέρνησης θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 για άρση της αυτονομίας της Καταλονίας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017.



Την ίδια ώρα, το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στις Βρυξέλλες όπου ξεκίνησε η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, με το Brexit και το μεταναστευτικό να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επενδυτές και ορισμένα μεικτά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Η μετοχή της Tele2 σημείωσε «άλμα» άνω του 5%, καθώς η σουηδική πάροχος τηλεπικοινωνιών ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ αύξησε τις προβλέψεις της.
Σημαντικά κέρδη 3,4% κατέγραψαν και οι μετοχές των Carrefour και Pernod Ricard, μετά την πρόσφατη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους.
Από την άλλη, η μετοχή της Unilever σημείωσε «βουτιά» άνω του 5,5%, καθώς η εταιρεία ανέφερε μια επιβράδυνση στις πωλήσεις γ’ τριμήνου.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης