Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην αμερικανική Lyft, την ανταγωνίστρια της Uber

tags :
H Google επενδύει 1 δισ. δολάρια στην αμερικανική Lyft, την ανταγωνίστρια της Uber
Η κίνηση θα διευρύνει την «κρίση» στη σχέση μεταξύ Uber και Google
Το ποσό των 1 δισ. δολαρίων θα επενδύσει στη Google η CapitalG, μία επενδυτική εταιρεία που αποτελείται από την Alphabet, μητρική της κολοσσιαίας Google.
Τα στελέχη της CapitalG θα λάβουν θέσεις και στο διοικητικό συμβούλιο της Lyft.
Η κίνηση θα διευρύνει την «κρίση» στη σχέση μεταξύ Uber και Google, καθώς η -εδρεύουσα στο Σαν Φρανσίσκο- Lyft είναι η μεγάλη ανταγωνίστρια της πολυταλανιζόμενης εταιρείας.
Το «γυαλί» είχε σπάσει ακόμη περισσότερο πριν από λίγους μήνες, όταν η Waymo, η θυγατρική της Google για την ανάπτυξη λογισμικού αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, είχε ανακοινώσει συνεργασία με τη Lyft, η οποία επιθυμεί σύντομα να λανσάρει τέτοιου είδους οχήματα στους δρόμους.
Η Lyft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι υπηρεσίες της είναι πλέον διαθέσιμες στο 95% του πληθυσμού των Η.Π.Α., από 54% στις αρχές του έτους.
Βέβαια, με αξία που ανέρχεται σε 11 δισ. δολάρια, εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερη από την Uber, η οποία απολαμβάνει κεφαλαιοποίηση ύψους 70 δισ. δολαρίων.
Αν και υπήρξαν στενοί συνεργάτες, πλέον Uber και Google βρίσκονται στα δικαστήρια, έπειτα από τους ισχυρισμούς της Waymo πως η αμερικανική εταιρεία ταξί χρησιμοποιεί ένα από τα εμπορικά μυστικά της Waymo για τους αισθητήρες των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων της.
Ωστόσο, συνεχίζουν να συνεργάζονται στα αυτο-οδηγούμενα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης