Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κατάργηση του φόρου περιουσίας στη Γαλλία προκαλεί αντιδικίες στην κυβέρνηση

tags :
Η κατάργηση του φόρου περιουσίας στη Γαλλία προκαλεί αντιδικίες στην κυβέρνηση
Ο προϋπολογισμός του 2018 στοχεύει στη μείωση τόσο των φόρων όσο και των δαπανών, καθώς η Γαλλία επιδιώκει να αποκαταστήσει τη φορολογική της αξιοπιστία
Η αρχή έγκρισης του προϋπολογισμού της Γαλλίας ζήτησε από την κυβέρνηση να εξηγήσει πόσο οι πλούσιοι θα ωφεληθούν εάν καταργηθεί ο φόρος περιουσίας, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι το σχέδιο του προέδρου Emmanuel Macron μέσα στο δικό του κόμμα προκαλεί αντιδικίες.
Ο Macron εξήγγειλε στις αρχές Οκτωβρίου να καταργήσει τον φόρο, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «πρόεδρος του πλούσιου».
Ο Joel Giraud, βουλευτής από το κόμμα του Macron (LREM), που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο του προϋπολογισμού του 2018, ζήτησε λεπτομέρειες για το πώς θα επωφεληθεί το πλουσιότερο 1% της Γαλλίας.
"Υπό το φως της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2018, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να κάνω μια μελέτη για τον αντίκτυπο των φορολογικών και δημοσιονομικών μέτρων στους πλουσιότερους Γάλλους", ανέφερε ο Giraud σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire.
Ο Le Maire είχε αρνηθεί να απαντήσει σε παρόμοιο αίτημα της αντιπολίτευσης.
Οι νομοθέτες του LREM, οι οποίοι κατέχουν την πλειοψηφία, έχουν ξεπεράσει τη γραμμή του κόμματος από τον Ιούνιο 2017.
Όμως, με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι τέσσερις στους πέντε Γάλλους ψηφοφόρους, θεωρούν ότι οι πολιτικές του είναι στραμμένες προς τους πλούσιους, οι νομοθέτες του LREM - πολλοί από τους οποίους προέρχονται από τον αριστερό χώρο - έχουν αρχίσει να αντιδρούν έντονα.
Την περασμένη εβδομάδα πρότειναν μια τροποποίηση του νομοσχεδίου του προϋπολογισμού, για την αύξηση των φόρων για πολυτελή σκάφη και τα πολύτιμα μέταλλα.
Ο πρώην σοσιαλιστής Brigitte Bourguignon, επικεφαλής της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων του κοινοβουλίου, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα Le Parisien, ότι ήταν ένα από αγκάθια που πιέζουν την κυβέρνηση, για να κάνει περισσότερα για την ευημερία των πολιτών.
Ο προϋπολογισμός του 2018 στοχεύει στη μείωση τόσο των φόρων όσο και των δαπανών, καθώς η Γαλλία επιδιώκει να αποκαταστήσει τη φορολογική της αξιοπιστία, με τους ευρωπαίους εταίρους της.
Ο σοσιαλιστής προκάτοχος του Macron, Francois Hollande, είδε ένα μεγάλο μέρος του μεταρρυθμιστικού του προγράμματος, να υπονομεύεται από την τις αντιδράσεις μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης