Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με «άδεια χέρια» οι επενδυτές της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς ψηφιακών νομισμάτων

tags :
Με «άδεια χέρια» οι επενδυτές της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς ψηφιακών νομισμάτων
Η διαπραγμάτευση των μαρκών «παγώνει» τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2018
Τον περασμένο Ιούλιο η Tezos, εταιρεία της τεχνολογίας «blockchain» που προσπαθεί να καθιερώσει μια πραγματική ψηφιακή κοινότητα, κατάφερε να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά (ICO) «μαρκών» που έχει λάβει χώρα μέχρι πρότινος, αντλώντας 232 εκατ. δολάρια από το «διψασμένο» επενδυτικό κοινό.
Μάλιστα, τα κεφάλαια αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, φτάνοντας τα 400 εκατ. δολάρια μέχρι και το τέλος της περασμένης εβδομάδας, τη στιγμή που ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων έχει πάρει -για τα καλά- την ανιούσα.
Να εξηγηθεί ότι οι ICOs αποτελούν έναν νέο και καινοτόμο τρόπο χρηματοδότησης των νεοσύστατων επιχειρήσεων, με την έκδοση ψηφιακών μαρκών που μπορούν να διαπραγματεύονται διαδικτυακά.
Οι μάρκες είναι εμπνευσμένες -και δομημένες- από κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το ethereum.
Ουσιαστικά, πρόκειται για νέα ψηφιακά νομίσματα, που πωλούνται έναντι πραγματικών χρημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης νεοσύστατων επιχειρήσεων.
Μέσα στο 2017, οι ICOs έχουν εκτοξευθεί, με εισροή συνολικών κεφαλαίων πάνω από 2 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επενδυτές της Tezos, καθώς η διαπραγμάτευση των μαρκών τους «παγώνει» τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2018, μετά από «εμφύλιο» πόλεμο στην εταιρεία.
Ειδικότερα, τα χρήματα των επενδυτών, αντί για την Tezos, κατέληγαν σε μία ανεξάρτητη ελβετική εταιρεία που ελέγχεται από δύο από τους πρώτους επενδυτές της Tezos, Arthur και Kathleen Breitman.
Η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρει το Reuters, υποτίθεται ότι υπάρχει για να διαχειριστεί τα χρήματα.
Μάλιστα, οι Breitmans, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή του, βρίσκονται σε ευθεία σύγκουση με τον επικεφαλής της Tezos κ. Johann Grevers.
Μεγάλοι χαμένοι οι επενδυτές της ICO, οι οποίοι βλέπουν, αλλά δεν μπορούν να «αγγίξουν», προς το παρόν τα εκατομμύριά τους...
Σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει πανικός, ο κ. Grevers είπε στο πρακτορείο πως θα ρευστοποιήσει με ρυθμό 10,2 εκατ. εβδομαδιαίως, τα χρήματα της ICO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης