Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κι όμως, το 46% των Αμερικανών εκτιμά πως τα media πολεμούν με «fake news» τον Trump

tags :
Κι όμως, το 46% των Αμερικανών εκτιμά πως τα media πολεμούν με «fake news» τον Trump
Το 76% εξ αυτών που υποστηρίζουν τη θεωρία του μεγιστάνα, είναι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων
Ο Αμερικανός Πρόεδρος τα «έχει βάλει» ουκ ολίγες φορές με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για «ψευδείς ειδήσεις» που απώτερο σκοπό έχουν να βλάψουν την εικόνα του.
Το περίεργο ωστόσο είναι ότι σχεδόν το ήμισυ των πολιτών στις Η.Π.Α., συμφωνούν με αυτή την πάράξενη θεωρία...
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (συμμετείχαν 1.991 άτομα) της Morning Consult για το περιοδικό Politico, το 46% -ποσοστό πολύ υψηλότερο από τη δημοτικότητά του- των Αμερικανών «βλέπουν» έναν «πόλεμο» των media απέναντι στον Donald Trump, μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, το 37% εκτιμά πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Το 76% εξ αυτών που υποστηρίζουν τη θεωρία του μεγιστάνα, είναι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων, ενώ μόλις το 20% των Δημοκρατικών συμφωνεί μαζί τους.
Επίσης, το 85% των παραπάνω Ρεπουμπλικάνων αποτιμά θετικά το μέχρι πρότινος έργο του Προέδρου, όταν σε αντίθετο κλίμα βρίσκεται μόλις το 7%.
Να σχολιαστεί ότι το «αγαπημένο» κανάλι του D. Trump είναι το CNN...
Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμιστεί ότι δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο 2017, διαπίστωνε ότι μόλις το 27% των Αμερικανών εμπιστεύεται τις εφημερίδες, από 20% πέρυσι, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη στις τηλεοπτικές ειδήσεις αυξήθηκε στο 24%, από 18%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης