Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός για την ασφάλεια και ρητορική του Trump αν επισκεφθεί τα σύνορα της Β. Κορέας

tags :
Προβληματισμός για την ασφάλεια και ρητορική του Trump αν επισκεφθεί τα σύνορα της Β. Κορέας
Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας φοβούνται ότι ο Trump μπορεί να πει και πάλι κάτι που θα πυροδοτήσει εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα
Πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στη Νότια Κορέα τον Νοέμβριο του 2017, οι σύμβουλοι και από τις δύο πλευρές συζητούν εάν ο Trump θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τα σύνορα της Βόρειας Κορέας, όπου κάποιοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει την κρίση ή ακόμα και να βρεθεί σε προσωπικό κίνδυνο.
Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας φοβούνται ότι ο Trump μπορεί να πει και πάλι κάτι που θα πυροδοτήσει εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, ενώ άλλοι σύμβουλοι ανησυχούν για την προσωπική ασφάλεια του Trump, σύμφωνα με την Washington Post.
Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, παρά το όνομά της, χαρακτηρίζεται από νάρκες και πολλές ανθρώπινες παρουσίες ασφαλείας και από τις δύο χώρες.
Η Βόρειος Κορέα έχει ένοπλους φρουρούς καθημερινά και ο Trump θα έρθει αντιμέτωπος μαζί τους, αν επισκεφθεί τα σύνορα.
Κάθε πρόεδρος εκτός από τον George W. Bush έχει επισκεφθεί την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη από την προεδρία του Ronald Reagan.
Ο αντιπρόεδρος του Trump, Mike Pence, και ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson την έχουν επισκεφθεί και οι δύο.
Αλλά κανένας πρόεδρος δεν έχει κρατήσει μια τόσο εχθρική στάση προς τη Βόρεια Κορέα όπως έχει κάνει ο Trump.
Ο Trump απειλούσε να «καταστρέψει εντελώς» τη χώρα με «φωτιά και μανία», πολύ πιο επιθετικές δηλώσεις, από ότι οι προκάτοχοί του τολμούσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης