Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πελάτες της Βενεζουέλας διαμαρτύρονται για τη «φτωχή» ποιότητα στο πετρέλαιο της PDVSA

tags :
Οι πελάτες της Βενεζουέλας διαμαρτύρονται για τη «φτωχή» ποιότητα στο πετρέλαιο της PDVSA
Μεταξύ των εταιρειών είναι οι Phillips 66, Reliance Industries, China National Petroleum και PetroChina
Σα να μην έφταναν όλα τα δεινά που ταλαιπωρούν τον λαό της Βενεζουέλας, πλέον τίθεται ζήτημα σχετικά με τη μόνη πηγή εσόδων του άλλοτε τρανού κράτους της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι Ινδοί, Κινέζοι και Αμερικανοί πελάτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη «φτωχή» ποιότητα στο πετρέλαιο που εξάγει η κρατική ενεργειακή PDVSA.
Τα παράπονα αφορούσαν φορτία με υψηλά επίπεδα νερού, αλατιού ή μετάλλων που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα διυλιστήρια.
Τα ζητήματα ποιότητας οφείλονται στην έλλειψη χημικών ουσιών και εξοπλισμού για τη σωστή επεξεργασία και αποθήκευση του πετρελαίου, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας και την επιβράδυνση στις εγκαταστάσεις παραγωγής της PDVSA, καθώς και στην ταχεία μεταφορά για να αποφευχθούν καθυστερημένες παραδόσεις.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, οι παραπάνω προχώρησαν σε ακυρώσεις παραγγελιών ή απαίτησαν γενναιόδωρες εκπτώσεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση του Nicolas Maduro καλείται να πληρώσει στους δανειστές της ομόλογα ύψους 3,4 δισ. δολαρίων, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.
Μεταξύ των εταιρειών αυτών περιλαμβάνονται η αμερικανική Phillips 66, η οποία ακύρωσε παραγγελία 200 εκατ. δολαρίων, η ινδική Reliance Industries, ο κινεζικός γίγαντας -και καλύτερος πελάτης της PDVSA- China National Petroleum και η -επίσης κινεζική- PetroChina.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης