Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ηγέτες της ΕΕ θα προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ιταλία για τους πρόσφυγες από τη Β. Αφρική

Οι ηγέτες της ΕΕ θα προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ιταλία για τους πρόσφυγες από τη Β. Αφρική
Tα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν επαρκή χρηματοδότηση για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από τη Βόρειο Αφρική ως την Ιταλία, μέσω του Ταμείου για την Αφρική
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου να προφέρουν μεγαλύτερη στήριξη στο θέμα της αθρόας εισροής μεταναστών, κυρίως στο θαλάσσιο κόμβο που έχει δημιουργηθεί με τη Βόρειο Αφρική.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Donald Tusk, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ιταλία για το έργο της με τις αρχές της Λιβύης», ανέφερε ο Tusk, προσθέτοντας ότι «είναι μια πραγματική ευκαιρία για να κλείσει η Οδός της Κεντρικής Μεσογείου».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να προσφέρουν επαρκή χρηματοδότηση για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από τη Βόρειο Αφρική ως την Ιταλία, μέσω του Ταμείου για την Αφρική και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης