Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Προβάδισμα του Jerome Powell για την προεδρία της Federal Reserve

tags :
Politico: Προβάδισμα του Jerome Powell για την προεδρία της Federal Reserve
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι Janet Yellen, Kevin Warsh, John Taylor και Gary Cohn
Ο Jerome Powell φαίνεται να έχει το προβάδισμα για την ανάληψη της προεδρίας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed), μετά από μία σειρά συναντήσεων που είχε σήμερα (19 Οκτωβρίου) με τους πέντε τελικούς υποψήφιους ο Πρόεδρος Donald Trump, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο περιοδικό Politico αξιωματούχοι που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα.
Βέβαια, οι πηγές ξεκαθάρισαν πως ο Ρεπουμπλικάνος δεν έχει λάβει ακόμη την τελική του απόφαση.
Όπως αναφέρεται, ο κ. Powell, ο οποίος είναι μέλος του δ.σ. της Fed, έχει κερδίσει την εκτίμηση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Steven Mnuchin, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαδικασία για την επιλογή του αντικαταστάτη της κας Janet Yellen.
Να υπενθυμιστεί ότι οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι, εκτός από την νυν πρόεδρο κα Yellen, είναι ο κ. Kevin Warsh, πρώην αξιωματούχος της Fed και τραπεζίτης της Morgan Stanley, ο οικονομολόγος κ. John Taylor και ο κ. Gary Cohn, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου που συστάθηκε από τον D. Trump.
Οι κκ Warsh και Taylor είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, ενώ οι Δημοκρατικοί στηρίζουν την Janet Yellen, η οποία εξάλλου διορίστηκε σε αυτήν τη θέση από τον πρώην Πρόεδρο κ. Barack Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης