Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook δοκιμάζει τη συνδρομή ειδήσεων με μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς

tags :
Το Facebook δοκιμάζει τη συνδρομή ειδήσεων με μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς
Ενώ οι εκδότες θα είναι ιδιοκτήτες των δεδομένων για χρήστες που αγοράζουν μια συνδρομή, δεν θα έχουν πληροφορίες για το ποιος διαβάζει τα δωρεάν άρθρα στο Facebook
Το Facebook δήλωσε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ότι έχει υπογράψει με 10 ειδησεογραφικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Washington Post και του The Economist, για να συμμετάσχουν σε μια δοκιμή, που δίνει στους χρήστες κινητών εφαρμογών την πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό άρθρων το μήνα και στη συνέχεια την επιλογή να εγγραφούν μέσω των δικτυακών τόπων των εκδοτών.
Η κίνηση είναι μια μετατόπιση της στρατηγικής για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το οποίο στο παρελθόν προσπάθησε να κρατήσει τους χρήστες μέσα στις δικές του υπηρεσίες και μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εικόνας του, ενισχύοντας τους δεσμούς με τους αναγνωρισμένους οργανισμούς ειδήσεων, μετά τη διάδοση ψευδών ειδήσεων στο Facebook στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Μπορεί επίσης να βοηθήσει να βελτιωθούν οι σχέσεις με ορισμένους εκδότες, οι οποίοι συχνά βλέπουν τα άρθρα τους να μοιράζονται ευρέως στους χρήστες των Facebook, πάνω από 2 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, αλλά δυσκολεύονται να μετατρέψουν τους αναγνώστες του Facebook, σε συνδρομητές.
Ενώ οι εκδότες θα είναι ιδιοκτήτες των δεδομένων για χρήστες που αγοράζουν μια συνδρομή, δεν θα έχουν πληροφορίες για το ποιος διαβάζει τα δωρεάν άρθρα στο Facebook, ένα βασικό σημείο διαμάχης για διάφορους εκδότες.
Σύμφωνα με τη δοκιμή, η οποία περιλαμβάνει την Boston Globe, τη Bild της Γερμανίας και τη Le Parisien της Γαλλίας, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στο Facebook, μπορούν να διαβάσουν δωρεάν 10 άρθρα, ή μια επιλογή άρθρων που επιτρέπουν οι εκδότες να έχουν πρόσβαση και στη συνέχεια θα κληθούν να αγοράσουν συνδρομή στον ιστότοπο του εκδότη, για πλήρη πρόσβαση.
Αρκετοί σημαντικοί εκδότες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, κυρίως επειδή το Facebook δεν θα παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα του αναγνώστη, μέχρι να αγοράσουν μια συνδρομή.
Δεν θα συμμετάσχουν οι Financial Times της Βρετανίας, είπε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα.
Η εφημερίδα, η οποία επίσης χρεώνει για την πρόσβαση στα άρθρα της στο διαδίκτυο, ήθελε μια διαδικασία εγγραφής για να έχει τα δεδομένα του αναγνώστη σε αντάλλαγμα για τα δωρεάν άρθρα, δήλωσε η πηγή.
Η New York Times δεν έχει ακόμη δεσμευτεί και βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις με το Facebook, δήλωσε εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης