Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ενδείξεων για μείωση της προσφοράς - Στα 57,48 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ενδείξεων για μείωση της προσφοράς - Στα 57,48 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,54 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (20/10) το πετρέλαιο, μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίας, δεχόμενο ώθηση από τις ενδείξεις για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς.
Ειδικότερα, περί τις 10:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,48 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,49% στα 51,54 δολ. ανά βαρέλι.
Η σταθεροποίηση του πετρελαίου έρχεται μετά από την πτώση άνω του 1% που κατέγραψε κατά τη χθεσινή (19/10) ημέρα, λόγω αποκόμισης κερδών από τους επενδυτές, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι προειδοποιήσεις τους επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Zhou Xiaochuan, περί πιθανής νέας κρίσης στις αγορές.
Ωστόσο, οι ενδείξεις ότι η αγορά οδηγείται σταδιακά στην εξισορρόπηση παρέχει στήριξη στον μαύρο χρυσό, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η μείωση των αποθεμάτων θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους.
Σημειώνεται ότι από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του περασμένου Μαρτίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει πτώση της τάξεως του -15%, στα 456,5 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης