Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Οι ΗΠΑ δεν θα παρεμβαίνουν στις συναλλαγές της ΕΕ με το Ιράν

Tillerson (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Οι ΗΠΑ δεν θα παρεμβαίνουν στις συναλλαγές της ΕΕ με το Ιράν
Παρά την απόφαση του Trump να μην πιστοποιήσει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να παρεμποδίσουν τις ευρωπαϊκές εμπορικές και επιχειρηματικές συναλλαγές με το Ιράν, παρά την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, την περασμένη εβδομάδα να μην πιστοποιήσει τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, στη «Wall Street Journal».
Οι ηγέτες της ΕΕ υπογράμμισαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την ανάγκη προστασίας των εταιρειών και των επενδυτών που συναλλάσσονται με το Ιράν από τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον αποκαταστήσει τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν.
«Ο πρόεδρος (Trump) ήταν αρκετά σαφής ότι δεν είναι πρόθεσή του να παρέμβει στις επιχειρηματικές συμφωνίες που ενδέχεται να έχουν οι Ευρωπαίοι με το Ιράν», ανέφερε ο Tillerson στη «Wall Street Journal» σε μια συνέντευξη την Πέμπτη (19/10).
«Το είπε ξεκάθαρα:
Είναι εντάξει.
Kάνετε ό,τι θέλετε να κάνετε», δήλωσε ο Tillerson.
Τα σχόλια του Tillerson έδειξαν να στοχεύουν να καθησυχάσουν τους Ευρωπαίους ότι η Ουάσιγκτον δεν προσπαθεί να τους πιέσει να αποφεύγουν τις συναλλαγές με το Ιράν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης