Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street, σε επίπεδα ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street, σε επίπεδα ρεκόρ Dow Jones και S&P 500
Οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φορολογικής μεταρρύθμισης
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (20/10/2017) η Wall Street, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,27%, στις 23.226,54 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,27% και κινείτο στις 2.569,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,41% υψηλότερα, στις 6.632,16 μονάδες.
Η Γερουσία ενέκρινε αργά χθες (19/10) μια πρόταση για τον προϋπολογισμό, ύψους 4 τρισ. δολ., με 51-49 ψήφους, που θα μπορούσε να επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν τη φορολογική μεταρρύθμιση με μια απλή πλειοψηφία 51 ψήφων στη Γερουσία.
Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, καταργείται η ανάγκη της υποστήριξης των Δημοκρατικών, η οποία πιθανώς θα καταψηφίσει μια ρεπουμπλικανική φορολογική μεταρρύθμιση.
Οι αυξανόμενες προσδοκίες για μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα προέβλεπε μια μείωση του εταιρικού φόρου έχει προσφέρει στήριξη στις αμερικανικές μετοχές τις τελευταίες ημέρες, μαζί με ορισμένα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη και οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017, με τη Honeywell να αναφέρει κέρδη σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα κάτω των εκτιμήσεων.
Η μετοχή της Honeywell ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ της G.E. σημειώνει απώλειες 3,3%. 



Εν τω μεταξύ, έντονες παραμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες, με τις εξελίξεις στην Καταλονία να είναι κρίσιμες, καθώς οι αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Η Μαδρίτη είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 για άρση της αυτονομίας στην Καταλονία, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Mariano Rajoy κατέληξε σε συμφωνία με τους Σοσιαλιστές για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Καταλονία τον Ιανουάριο του 2018.
Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο παραμένει η Βόρεια Κορέα, η οποία προχώρησε στην αποστολή μιας ανοικτής επιστολής που απευθύνεται σε κοινοβούλια αρκετών χωρών, τονίζοντας ότι αποτελεί μία «πλήρη πυρηνική δύναμη», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι «προσπαθεί να οδηγήσει τον κόσμο σε μία φρικτή πυρηνική καταστροφή».
«Εάν ο Trump πιστεύει ότι θα μας γονατίσει μέσω απειλών για πυρηνικό πόλεμο, θα έχει προχωρήσει σε έναν μεγάλο λανθασμένο υπολογισμό και μία έκφραση άγνοιας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της Βόρειας Κορέας.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τα πρόσφατα κέρδη τους, παρά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή που έχουν συμβάλει στη μείωση της προσφοράς.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το αργό υποχωρούσε κατά 0,3%, στα 51,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,02% χαμηλότερα, στα 57,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης