Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θα μειώσει τα χρήματα που έχει να λαμβάνει η Τουρκία, στο πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών

Η ΕΕ θα μειώσει τα χρήματα που έχει να λαμβάνει η Τουρκία, στο πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών
Ο πρόεδρος της ΕΕ, Donald Tusk, δήλωσε ότι το μπλοκ είχε συμφωνήσει μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, να μειώσει ή να ανακαλέσει κάποια από τα 4,4 δισ. ευρώ που έπρεπε να λάβει η Άγκυρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειώσει το ποσό που προορίζεται για την Τουρκία στο πλαίσιο των συνομιλιών για την ένταξή της στην ΕΕ, αντικατοπτρίζοντας τις διαταραγμένες σχέσεις με την Άγκυρα, χωρίς όμως να απορρίπτει την αίτηση προσχώρησης της χώρας στο μπλοκ, την οποία θεωρεί στρατηγικό εταίρο.
Η ΕΕ περπατάει σε τεντωμένο σχοινί εδώ και μήνες στο θέμα της Τουρκίας, λόγω των ενεργειών του προέδρου Recep Tayyip Erdogan, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, όμως εξαρτάται από την Άγκυρα για να ελέγξει το κύμα μετανάστευσης στην Ευρώπη και να καταπολεμήσει τους μαχητές στη Συρία.
Ο πρόεδρος της ΕΕ, Donald Tusk, δήλωσε ότι το μπλοκ είχε συμφωνήσει μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, να μειώσει ή να ανακαλέσει κάποια από τα 4,4 δισ. ευρώ που έπρεπε να λάβει η Άγκυρα στο πλαίσιο των ενταξιακών συνομιλιών της το διάστημα 2014-20 .
"Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση.
Θέλουμε να διατηρήσουμε την πόρτα ανοιχτή στην Άγκυρα, αλλά η σημερινή πραγματικότητα στην Τουρκία δυσκολεύει τα πράγματα ", ανέφερε ο Tusk σε συνέντευξη Τύπου.
Η Γερμανία έχει δει τους δεσμούς της με την Τουρκία να εισέρχονται σε κρίση και η καγκελάριος Angela Merkel κάλεσε τον περασμένο μήνα για μία πιο σκληρή στάση προς την Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης