Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mike Pompeo (CIA): Σε μερικούς μήνες η Β. Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις ΗΠΑ

Mike Pompeo (CIA): Σε μερικούς μήνες η Β. Κορέα θα μπορούσε να πλήξει τις ΗΠΑ
Ο διοικητής της CIA εκτιμά ότι το καθεστώς Kim ενισχύει συνεχώς τις «ικανότητες» του πυρηνικού του οπλοστασίου
Μερικοί μήνες απομένουν πριν η Β. Κορέα κατορθώσει να αναπτύξει τόσο το πυρηνικό της πρόγραμμα ώστε να μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ, όπως προειδοποίησε ο διοικητής της CIA, Mike Pompeo.
«Βρίσκονται πολύ κοντά στο να επιτύχουν τον στόχο τους και να επεκτείνουν τόσο την εμβέλεια των πυραύλων τους ώστε να μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ», υποστήριξε ο Pompeo, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον.
Φρόντισε, βέβαια, να προσθέσει ότι αυτό δεν μεταφράζεται, άμεσα τουλάχιστον, σε ικανότητα της Β. Κορέας να παράγει μεγάλο αριθμό πυραύλων ικανών να επιτύχουν τον παραπάνω σκοπό.
Την ίδια ώρα ο John Brennan, προκάτοχος του Pompeo στην ηγεσία της CIA, τόνισε ότι καλό θα ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Trump να μην εμφανίζεται τόσο επιθετικός στο Twitter, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, έστω και εάν οι πιέσεις του Trump είναι, προς το παρόν, μόνο λεκτικές.
«Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανός ένας πόλεμος όμως υπάρχουν πιθανότητες 20% έως 25% αυτό να συμβεί και αυτά τα ποσοστά κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά υψηλά», εκτίμησε ο Brennan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης