Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ κερδίζουν έδαφος, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2018

tags :
Οι φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ κερδίζουν έδαφος, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2018
Οι Δημοκρατικοί παραμένουν αντίθετοι στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού και είναι απίθανο να στηρίξουν το φορολογικό σχέδιο των Ρεπουμπλικανών
Το σχέδιο των φορολογικών περικοπών που έχει εξαγγείλει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς την Πέμπτη, η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία, ενέκρινε το ψήφισμα του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018.
Η έγκριση αυτή ανοίγει το δρόμο για την μείωση των φόρων, η οποία θα επιβαρύνει με 1,5 τρισ. δολάρια το ομοσπονδιακό έλλειμμα κατά την επόμενη δεκαετία.
Ο πρόεδρος Donald Trump σημείωσε την αισιοδοξία του.
"Ο προϋπολογισμός πέρασε αργά χθες το βράδυ, με ψήφους 51-49.
Πήραμε μηδενικές δημοκρατικές ψήφους με μόνο τον Rand Paul (θα ψηφίσει για τις φορολογικές περικοπές) που ψήφισε να ψηφίζει κατά", έγραψε ο Trump στο Twitter.
"Αυτό επιτρέπει πλέον να περάσουμε στη μετάβαση των φορολογικών περικοπών μεγάλης κλίμακας (και της μεταρρύθμισης), οι οποίες θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας μας!"
Ο Paul απάντησε με το δικό του tweet, λέγοντας,
"Είμαι για «100% μέσα» για τις φορολογικές περικοπές.
Οι μεγαλύτερες, πιο τολμηρές περικοπές είναι πραγματικότητα - και σύντομα! "
Οι Δημοκρατικοί παραμένουν αντίθετοι στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού και είναι απίθανο να στηρίξουν το φορολογικό σχέδιο των Ρεπουμπλικανών, υποστηρίζοντας ότι θα ωφελήσει τους πλούσιους, θα αυξήσει τους φόρους στη μεσαία τάξη και θα διευρύνει το ομοσπονδιακό έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης