Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον εκ νέου η Wells Fargo, για πώληση άχρηστων ασφαλειών στους πελάτες

tags :
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον εκ νέου η Wells Fargo, για πώληση άχρηστων ασφαλειών στους πελάτες
Η Wells Fargo δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το σοκ του σκανδάλου-«μαμούθ» που ξέσπασε το περασμένο έτος...
Η Wells Fargo αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο νέων κυρώσεων από την αμερικανική Δικαιοσύνη, καθώς σήμερα η αρμόδια υπηρεσία (Office of the Comptroller of the Currency, OCC) επιβεβαίωσε πως η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες εξανάγκαζε, με ψευδείς πληροφορίες, τους πελάτες της να αγοράσουν ασφάλειες που ουσιαστικά τους ήταν άχρηστες.
Το OCC, μάλιστα, προανήγγειλε πως, πιθανότατα, θα «χτιστεί» το επόμενο διάστημα και η ανάλογη δίωξη για την τράπεζα.
Μέσα στον Ιούλιο 2017, έγινε γνωστό πως η Wells Fargo στο Saint Louis Park της Μινεσότα και η Wells Fargo Insurance Services στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας θα βρεθούν ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών της Νέας Υόρκης, για θέματα τραπεζικής και ασφαλίσεων, προκειμένου να καταθέσουν τις συμφωνίες μεταξύ μονάδων τους και ασφαλιστών.
Η Wells Fargo δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το σοκ του σκανδάλου-«μαμούθ» που ξέσπασε το περασμένο έτος.
H τράπεζα υπολογίζει πλέον στα 3,5 εκατομμύρια τους λογαριασμούς που άνοιξαν τα στελέχη της χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών, -με απώτερο σκοπό τη λήψη μπόνους- όταν η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 2,1 εκατομμύρια.
Η τράπεζα θα πληρώσει συνολικά 6,1 εκατ. δολάρια στους πελάτες της για τους μη εξουσιοδοτημένους λογαριασμούς, από 3,3 εκατ. προηγουμένως, ενώ υποσχέθηκε επίσης να πληρώσει 910.000 δολάρια για 528.000 δυνητικά ακατάλληλες εγγραφές πληρωμών.
Επίσης, προχώρησε σε διακανονισμό 142 εκατ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Ιούλιο 2017.
Στον απόηχο των παραπάνω, μέσα στον περασμένο Σεπτέμβριο, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS υποβάθμισε σε «ΑΑ (low)» (με σταθερό trend), από «ΑΑ», τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας λιανικής των Η.Π.Α., ενώ οι τρεις αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης -S&P, Moody's και Fitch- μετάβαλαν σε αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε υποβάθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης