Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με έλλειμμα 666 δισ. δολάρια κλείνει το οικονομικό έτος 2017

tags :
ΗΠΑ: Με έλλειμμα 666 δισ. δολάρια κλείνει το οικονομικό έτος 2017
Η Γερουσία ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017 το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, που ανοίγει το δρόμο για τις φορολογικές περικοπές
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κλείνει το οικονομικό έτος 2017 με δημοσιονομικό έλλειμμα 666 δισ. δολαρίων, ήτοι αύξηση κατά 80 δισ. δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ήταν το μεγαλύτερο έλλειμμα από το 2013 και το έκτο υψηλότερο.
Το έλλειμμα ανήλθε στο 3,5% του ΑΕΠ.
Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3% για τη χρήση, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1%.
Το οικονομικό έτος της κυβέρνησης των ΗΠΑ διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.
Οι υψηλότερες δαπάνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, το Medicare και το Medicaid, καθώς και οι τόκοι από το δημόσιο χρέος, συνέβαλαν στην αύξηση των δαπανών για το έτος, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι υψηλότερες δαπάνες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης για την αποκατάσταση των ζημιών από τους τυφώνες, αύξησαν επίσης τις συνολικές δαπάνες.
Τα έσοδα αυξήθηκαν καθώς οι ατομικές παρακρατήσεις και οι φόροι μισθωτών αυξήθηκαν, ένας παράγοντας που το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) έχει αποδώσει στις αυξήσεις των μισθών.
Τα στοιχεία του οικονομικού έτους ανακοινώθηκαν καθώς ο πρόεδρος Donald Trump και οι Ρεπουμπλικανοί πιέζουν για φορολογικές περικοπές που θα προσθέσουν ακόμα περισσότερα στο έλλειμμα: 1,5 τρισ. δολάρια για 10 χρόνια.
Η Γερουσία ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017 το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, που ανοίγει το δρόμο για τις φορολογικές περικοπές.
Η κυβέρνηση Trump εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μείωση των φόρων μπορεί να αντισταθμιστεί μέσω της οικονομικής ανάπτυξης.
Το εθνικό χρέος, εν τω μεταξύ, ξεπέρασε τα 20 τρισ. δολάρια.
Έκθεση του CBO εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 91% περίπου της οικονομίας μέχρι το 2027, χωρίς μεγάλες πολιτικές αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης