Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της και απειλεί ανοιχτά τον Erdogan

Financial Times: Η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της και απειλεί ανοιχτά τον Erdogan
Έτοιμη να κλείσει την πόρτα στην Τουρκία εμφανίζεται η Ένωση
Στην αλλαγή στάσης των Ευρωπαίων ηγετών έναντι της Τουρκίας και της λεκτικής επιθετικότητας του Erdogan αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times, με αφορμή και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να καταστούν πιο σκληροί, απειλώντας ανοιχτά την Άγκυρα ότι τα κεφάλαια ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί προκειμένου να προετοιμάσουν τη διαδικασία για πιθανή μελλοντική της ένταξη στην ΕΕ, μπορούν ανά πάσα στιγμή να «παγώσουν».
«Ο σκεπτικισμός αναφορικά με τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Θέλουμε να αφήσουμε την πόρτα ανοικτή για την Άγκυρα, αλλά η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία καθιστά αυτό το ενδεχόμενο δύσκολο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ, Donald Tusk.
Ενδεικτική της στροφής είναι η στάση της Γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, η οποία μέχρι πρότινος στήριζε την Τουρκία.
«Αντιμετωπίζουμε μία απαράδεκτη κατάσταση αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και με το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνεται βήμα-βήμα από τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να καταστεί μέλος της ΕΕ», υπογράμμισε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης